Panasonic 103 inch plasma scherm in 8 uur Journaal

20 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-plasma-nos

Voor de presentatie van het weer in het dagelijkse 8 uur Journaal maakt de NOS sinds half februari gebruik van een Panasonic 103 inch plasmascherm. Het weerpraatje, het meest bekeken onderdeel van het NOS Journaal, onderging een metamorfose, waarvoor onder andere nieuwe apparatuur werd aangeschaft.

Het oude projectiescherm is vervangen door een Full HD plasma scherm met touchscreen mogelijkheid. Voorheen werkte de NOS met een projector, overigens ook een Panasonic, en een projectiescherm. Om een hogere beeldkwaliteit te krijgen is de overstap gemaakt naar weergave in Full High Definition en koos de NOS voor de Panasonic 103 inch, waarop de kaart van Nederland voortaan in 3D wordt weergegeven.

Tijdens de uitzending van de NOS op 3 maart jl. waarin de verkiezingsuitslagen bekend werden gemaakt, maakte de NOS ook gebruik van het 103-inch scherm en kon de kijker voor het eerst kennis maken met het touchscreen. Hiervoor is gebruik gemaakt van het interactieve touchscreen van U-Touch, dat voor het Panasonic plasmascherm is geplaatst. De combinatie van deze twee schermen zorgt voor hoge kwaliteit beelden die op een dynamische wijze kunnen worden gepresenteerd.

De Panasonic 103 inch (beelddiagonaal 2,61 meter) heeft meer dan 2 miljoen pixels waardoor zelfs de allerkleinste details duidelijk zichtbaar zijn. Dit is een van de redenen dat de Panasonic 103 inch onder andere door ziekenhuizen wordt gebruikt voor het bespreken van scans en röntgenfoto’s. Met 4.096 gradatiestappen en een contrastratio van 5.000:1 worden alle beelden levendig, helder en realistisch weergegeven.

Bron: Panasonic

Reacties (0)