Oppo UDP-205 Ultra HD Blu-ray speler krijgt MQA-ondersteuning

30 november 2017 1 Minuut 1 Reacties
oppo-udp-205

Oppo Digital’s vlaggenschipspeler UDP-205 kan na het bijwerken van de firmware muzieksignaal afspelen dat MQA gecodeerd is. Recentelijk is de ondersteuning van Roon al aan de firmware toegevoegd.

Oppo zit niet stil en voegt nu de decodering van MQA toe, waardoor de toch al uitgebreide speler nog uitgebreider wordt.

De Universal Disc Players van Oppo Digital types UDP-203 en UDP-205 slikken zo ongeveer alle op de markt zijnde audio- en videoschijfjes, waaronder 4K Ultra HD Blu-ray discs. Ook het afspelen van DSD-audio behoort tot de mogelijkheden. Oppo werkt constant aan uitbreiding en verbetering van de firmware. Onlangs werd nog de functionaliteit van Roon en ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd aan de UDP-203 en de UDP-205. Nu wordt ook de decodering van MQA-muziekbestanden toegevoegd aan de firmware van de UDP-205. Wie na de firmware update door zijn muziekverzameling scrolt, kan zien dat de speler MQA-bestanden herkent. De ondersteuning zal volgens Oppo in de toekomst verder worden uitgebreid zodat later ook de optische en coaxiale digitale ingangen en de usb-dac decodering van MQA zullen ondersteunen.

De UDP-205 heeft twee dac-chips aan boord van het type ES9038Pro en belooft een veel beter dan gemiddeld geluid. Volgens Oppo is de mediaspeler niet alleen bedoeld voor de filmliefhebber, maar ook voor de kritische muziekluisteraar. Dit model, dat voorzien is van een XLR-uitgang, doet immers meer dan alleen schijfjes afspelen en is inzetbaar als DA-converter of netwerkspeler.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
30 november 2017 om 18:04

Ik heb de oppo 203 die heeft ook de update gehad november dus daar krijg je gelukkig wel ook updates voor oppo doet er wat aan voor zijn gebruikers.
Trouwens een top speler deze 203. Ik maak geen reclame maar het ding maar speelt letterlijk alles af er zit een nette media speler op die veel kan en ook doet.

Inloggen