Ontwikkelaars kraken Airplay 2-protocol van Apple

06 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
Apple-AirPlay-2

Drie ontwikkelaars hebben laten weten dat ze erin geslaagd zijn Airplay 2 van Apple te kraken. Dit is een protocol voor muziekstreaming, waarmee je gemakkelijk audio van het ene naar het andere apparaat kunt sturen (vergelijkbaar met Google Cast).

Airplay 2 gekraakt

Drie ontwikkelaars hebben via een gesloten Slack-groep bekendgemaakt dat ze het Airplay 2-protocol van Apple gekraakt hebben. Enthousiastelingen hebben dit nieuws vervolgens via ontwikkelaarsplatform GitHub naar buiten gebracht. En dat terwijl het protocol door Apple zelf ontwikkeld is en alleen op specifieke speakers met ondersteuning gebruikt kan worden. Via reverse-engineering is het de ontwikkelaars gelukt het protocol te kraken, waardoor het nu ook op speakers werkt zonder de juiste support aan boord.

Dat houdt in dat je dus vanaf je iOS-apparaat naar elke internetspeaker in huis muziek kan sturen, maar er hangt nog wel een voorwaarde aan. De speaker of een receiver moet wel gekoppeld zijn aan een apparaat als de Raspberry PI waar een app op draait die de informatie kan ontvangen en doorsturen. Het team dat verantwoordelijk is voor het kraken van Airplay 2 laat weten dat dat pas de eerste stap is en dat er nu gewerkt moet worden aan software die de functionaliteit brengt naar speaker zonder de juiste ondersteuning aan boord.

Reacties (0)