Onkyo lanceert TX-NR535 en TX-NR636 receivers met 4K-ondersteuning

17 maart 2014 2 Minuten 8 Reacties
Onkyo-2014-receivers

Onkyo heeft de eerste twee modellen van de 2014 AV receiver line-up aangekondigd. Het bedrijf introduceert de TX-NR535 en TX-NR636, twee receivers met ondersteuning voor 4K-materiaal en rijkelijk uitgerust met features.

Onkyo TX-NR535 en TX-NR636

De Onkyo TX-NR535 is een 5.2-kanaals receiver en de TX-NR636 is een 7.2-kanaals receiver. Beide modellen beschikken over HDMI 2.0-poorten met ondersteuning voor 4K-materiaal met een 60Hz refresh rate. Ook zijn de receivers voorzien van ingebouwd WiFi en streaming middels Bluetooth. De TX-NR636 is de eerste receiver met ondersteuning voor HDCP 2.2, de DRM beveiligingsstandaard die gebruikt zal worden voor toekomstige 4K-films en -uitzendingen. HD-content wordt door de TX-NR636 opgeschaald naar 4K-resolutie middels een Qdeo-processor.

Onkyo heeft de receivers voorzien van ondersteuning voor high-resolution audioformaten, waaronder DSD; 192 Khz/24-bit FLAC en WAV; en ALAC tot 96 KHz/24-bit. Middels de gratis Onkyo remote-app voor iOS en Android en een DLNA-verbinding kunnen high-res nummers uit het netwerk gezocht en afgespeeld worden. Muziek kan daarnaast ook vanaf het interne opslaggeheugen van tablets en smartphones en via online muziekdiensten als Spotify weergegeven worden. Ondersteuning voor Spotify Connect wordt later dit jaar middels een firmware-update toegevoegd.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een receiver is natuurlijk de audiokwaliteit. Onkyo geeft aan veel aandacht besteed te hebben aan de bouw en architectuur van de nieuwe receivers. Een speciaal ontwikkelde transformator, extra grote condensatoren en discrete versterkers moeten voor een optimale audioweergave zorgen. De TX-NR636 beschikt daarnaast over Onkyo’s Three-Stage Inverted Darlington Circuitry voor de front- en center-kanalen. Vanzelfsprekend is er ondersteuning voor de hoge resolutie audioformaten als DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD. Op de TX-NR636 zijn twee in plaats van één 32-bit DSP engines te vinden voor de verwerking van hoge resolutie audio.

Advertentie

De kalibratie en instelling van de receivers is volgens Onkyo een fluitje van een cent middels het AccuEQ-systeem. Hiermee worden de optimale afstellingen bepaald aan de hand van de akoestiek van de ruimte. On-screen menu’s worden over het beeld van HDMI-bronnen gelegd waardoor aanpassingen gedaan kunnen worden zonder het bekeken programma te onderbreken. Alle belangrijke functies zijn daarnaast beschikbaar via de Remote-app van Onkyo.

 

De TX-NR636 is voorzien van zes HDMI-ingangen aan de achterzijde, een HDMI-ingang met MHL-ondersteuning aan de voorzijde en twee HDMI-uitgangen aan de achterzijde. Ook is er een MM phono-aansluiting en zijn Powered Zone 2 terminals voor multi-room audio. De surround back-kanalen kunnen gebruikt worden voor bi-amping van de frontspeakers. De TX-NR535 beschikt over zes HDMI 2.0-poorten aan de achterzijde en één HDMI-uitgang. Beide receivers zijn voorzien van een USB-poort met ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR636 en TX-NR535 moeten vanaf begin april in de winkels liggen voor een prijs van respectievelijk 599 euro en 499 euro.

Reacties (8)