Nvidia Shield TV ondersteunt nieuwe Xbox- en PlayStation-controllers

20 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-2019-new

Nvidia heeft een verse update klaarstaan voor de Nvidia Shield-mediaspelers. Shield Experience Upgrade 8.2.2 brengt veel nieuwe dingen.

Het is vanaf nu mogelijk de Shield Experience Upgrade 8.2.2 te downloaden voor de verschillende versies van de Nvidia Shield. De 27ste update, die de fabrikant tot op heden voor de serie uitgebracht heeft, voegt onder meer ondersteuning toe voor twee nieuwe controllers. Het gaat in het bijzonder om de nieuwe controllers die je krijgt bij de Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Nvidia Shield-update

Je kunt beide controllers na het downloaden van de Nvidia Shield-update koppelen door de juiste knoppen in te drukken. Wanneer je de Dualsense-controller van de PS5 wil gebruiken, dan moet je de PS-knop en deelknop tegelijkertijd indrukken. Daarmee activeer je de bluetoothstand. Voor de Xbox Series-controller is het wat simpeler: dan hoef je alleen maar de verbindknop op de bovenkant ingedrukt te houden wanneer de Shield naar controllers zoekt.

Eenmaal aangesloten zijn beide current-gen controllers gewoon te gebruiken wanneer je gebruikmaakt van Nvidia Geforce Now en alle Android-games die je kunt spelen op Android TV. Technisch gezien is het mogelijk ook je spellen op Google Stadia ermee te bedienen, maar alleen wanneer je die app hebt kunnen installeren op de Shield (via sideloading).

Advertentie

Dit is overigens niet het enige dat de update toevoegt. Ook is er vanaf nu ondersteuning voor Control4, een smarthomeplatform. Wanneer je gebruikmaakt van die smarthome-automatisatieplatform dan kun je de Shield voortaan dus ook meenemen in je opstelling. Je bedient de mediaspeler dan vanuit de app van Control4 en anders kun je de afstandsbediening daarvoor gebruiken. Je krijgt volledig toegang tot het systeem en alle apps die erop staan.

Tot slot is het goed om te weten dat Nvidia de decemberpatch van Android TV toegevoegd heeft. Daarmee is het systeem nu iets meer beveiligd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)