‘Nog een Chromecast op komst: Chromecast Audio’

21 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Chromecast

Het schijnt zo te zijn dat Google niet aan één, maar twee Chromecast-apparaten werkt en dat het tweede nieuwe model Chromecast Audio heet. Chromecast Audio zou een mediaspeler geschikt voor muziek en je niet-WiFi-speakers moeten zijn.

Gerucht: Chromecast Audio wordt naast het nieuwe model gelanceerd

Er is momenteel veel te doen over de Chromecast van Google. Niet alleen wil Google een nieuw model lanceren en de huidige variant voorzien van Spotify-integratie, ook zou het bedrijf nog een nieuwe app en een tweede Chromecast willen uitbrengen. Dit apparaat zou Chromecast Audio moeten heten en gebruikt kunnen worden voor het afspelen van muziek en werken met speakers bij jou in huis. Dit nieuwe product zou je niet moeten verwarren met het andere muziekplatform van Google: Google Cast for Audio.

Volgens de geruchten wordt ook deze Chromecast aangekondigd tijdens de presentatie op 29 september. Je kunt Chromecast Audio straks in de 3,5 mm-poort van je speakers plaatsen, waardoor ook je ouderwetse speakers opeens voorzien worden van een WiFi-verbinding. Vervolgens zou je dus je smartphone of tablet kunnen koppelen aan Audio, waardoor je je muziek kunt afspelen via die boxen. Ook zou er ruimte zijn voor multiroom-ondersteuning: maar al je ouderwetse speakers hebben dan wel zo’n Chromecast-apparaat nodig.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)