Nintendo brengt Wii- en GameCube-spellen naar de Nvidia Shield (in China)

05 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
super-mario

Nintendo en Nvidia slaan de handen ineen en brengen een selectie Nintendo Wii- en GameCube-spellen naar de Nvidia Shield met Android TV. Vooralsnog zijn deze games alleen te spelen in China; onduidelijk is nog of de titels ook naar het westen komen.

Wii- en GameCube-spellen op de Nvidia Shield

Nintendo en Nvidia werken wederom samen aan een project. Eerder werkten beide bedrijven al samen aan de Nintendo Switch, de draagbare spelcomputer die je ook op je televisie kunt aansluiten. Nu werken de fabrikanten aan het uitbrengen van Wii- en GameCube-spellen op de Nvidia Shield, de mediaspeler met Android TV aan boord. Games als New Super Mario Bros. Wii, The Legend of Zelda: Twilight Princess en Punch-Out!! zijn nu al te koop en Super Mario Galaxy verschijnt later — maar vooralsnog alleen in China.

De games zijn in 1080p te streamen. De games kosten, omgerekend, per stuk net geen negen euro. Verwacht echter niet dat Nintendo dezelfde spellen hier ineens in Nederland zal gaan aanbieden, omdat de Nvidia Shield in China niet alleen ietwat anders werkt, maar ook een volledig eigen winkel en stemassistent heeft. Daarnaast is het zo dat Nintendo nog altijd geen voet aan wal heeft in het gesloten China, en dit de kans is om zijn games daar aan de man te krijgen. Dit biedt overigens wel hoop voor een Virtual Console op de Nintendo Switch…


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)