Nieuwe tv’s van Samsung worden voorzien van Steam Link

13 oktober 2016 1 Minuut 1 Reacties
samsung-steam

Tijdens de Steam Dev Days, een conferentie voor ontwikkelaars, is naar buiten gekomen dat Samsung-tv's worden voorzien van Steam Link. Daardoor wordt het mogelijk pc-games op je Samsung-televisie te spelen, maar je hebt daar nog steeds een pc voor nodig.

Steam Link voor toekomstige Samsung-televisies

Tijdens de Steam Dev Days in Seattle, een conferentie voor gameontwikkelaars, is naar buiten gekomen dat toekomstige Samsung-televisies worden voorzien van Steam Link. Daardoor wordt het mogelijk pc-games te spelen op de tv, waar je natuurlijk nog steeds een (goede) pc voor nodig hebt. Je streamt als het ware de content van de computer naar de tv; beide apparaten dienen dan wel op hetzelfde netwerk te zijn aangesloten. Ook heb je hiervoor een speciale gamecontroller nodig, die momenteel zo’n vijftig euro kost.

Het is echter momenteel onduidelijk om welke tv’s het gaat. De aankondiging is gedaan door Valve, platformhouder van Steam, en niet door Samsung. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Valve kan zien welke tv’s Samsung voor 2018 en verder gepland heeft staan, waardoor we verwachten dat in elk geval de high-end tv’s voor 2017 worden voorzien van Steam Link. Wellicht horen we er meer over tijdens de CES in januari. Om de verbinding tot stand te brengen, dien je wel een krachtig wifi-signaal of goede internetkabel in huis te hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

frans

frans
14 oktober 2016 om 16:11

Voor mij nutteloos dit

Inloggen