Nieuwe Nvidia Shield TV ondersteunt 4K HDR en Google Assistant

05 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-tv-ces-2017

Nvidia heeft tijdens CES 2017 een nieuwe versie van de Nvidia Shield TV aangekondigd, die onder meer ondersteuning aanbiedt voor 4K HDR. De mediaspeler, waar je ook op kunt gamen, wordt straks met een controller en afstandsbediening geleverd.

De nieuwe Nvidia Shield TV

Nvidia heeft tijdens CES 2017 een nieuwe versie van de Nvidia Shield TV aangekondigd, die onder meer ondersteuning aanbiedt voor 4K HDR-content van Netflix, Google Play en meer. De mediaspeler, waar je ook op kunt gamen, wordt straks met een controller en afstandsbediening geleverd. De verwachting is dat het apparaat, dat 199,99 dollar (189 euro) kost, deze maand wordt uitgebracht in Amerika. Daarnaast zouden de al beschikbare modellen van de Shield TV de nieuwe features middels een software-update ontvangen.

Ook zal de Nvidia Shield TV gebruik kunnen maken van de Google Assistant. Daardoor kun je het apparaat stemcommando’s geven en gebruiken alsof het een Google Home is. Je hebt daarvoor nog wel een aparte microfoon nodig die los verkocht wordt. Daarnaast kan de speler communiceren met SmartThings van Samsung, een netwerk voor je smarthome. Later wordt er ook nog een Pro-versie van de mediaspeler uitgebracht die beschikt over alles waar de normale editie over beschikt, maar ook een interne schijf van 500 GB krijgt.

Reacties (0)