‘Nieuwe Apple TV laat je commercials tegen betaling overslaan’

16 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Apple-TV-3

De kans is groot dat ook jij een hekel hebt aan commercials tijdens en tussen programma's maar je komt er niet onderuit, tenzij je iets opneemt en doorspoelt. Toch zou daar binnenkort verandering in kunnen komen

Apple zou namelijk werken aan een nieuwe Apple TV mediabox die commercials kan overslaan.

Journaliste Jessica Lessin van The Wall Street Journal schrijft op haar eigen blog dat Apple plannen heeft om een eigen tv-dienst, waar overigens al langer over gespeculeerd wordt, te combineren met de mogelijkheid om commercials te kunnen overslaan met een volgende generatie Apple TV. De plannen zouden zijn voorgelegd aan diverse mediabedrijven en contentproviders maar hoe zij hierop gereageerd hebben is niet duidelijk.

Apple zou deze bedrijven willen compenseren voor de misgelopen advertentie-inkomsten door het overslaan van commercials en hierdoor zouden mediabedrijven er mogelijk posities tegenover staan. Echter moet ook Apple het geld ergens vandaan halen. Gebruikers die de functie in willen schakelen zouden daarom een maandelijks bedrag moeten betalen om geen commercials te hoeven bekijken. Wat de kosten zullen zijn wordt helaas niet genoemd.

Vooralsnog blijft het onduidelijk wat de plannen van Apple exact zijn. Het lijkt echter waarschijnlijk dat het bedrijf op korte termijn meer mogelijkheden aan de Apple TV wil toevoegen, waaronder dus het kunnen bekijken van tv-zenders.

Reacties (0)