Nieuwe aanwijzingen voor komst Panasonic CZ-serie oled tv gespot

13 augustus 2015 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-gebogen-oled

De collega's van HDTVTest hebben tijdens een routine kalibratie van een Panasonic tv verwijzingen naar een nog onaangekondigde oled tv-serie gevonden.

Eerder deze maand zagen we al aanwijzingen voorbij komen die wezen op de komst van de eerste oled tv van Panasonic. De Japanse fabrikant zou de tv tijdens IFA 2015 in september officieel willen presenteren. Vandaag zijn wederom aanwijzingen voor de komst van de oled tv opgedoken.

De collega’s van HDTVTest hebben tijdens een routine kalibratie van een Panasonic tv verwijzingen naar een nog onaangekondigde serie gevonden. Het gaat om de CZ-serie, bestaande uit tv’s met een oled-paneel. Hoewel het niet betekent dat Panasonic binnenkort met een dergelijke tv komt is het wel wederom een indicatie dat er een dergelijk model bestaat. Uit de eerdere geruchten kunnen we verder opmaken dat de tv een 4K-paneel meekrijgt en over een gebogen scherm beschikt.

Dat oled tv’s de toekomst hebben horen we al jaren maar echt vlotten wil het nog niet. Op dit moment is LG de enige fabrikant die vol inzet op de techniek en begin dit jaar introduceerde de Koreaanse fabrikant dan ook een complete line-up oled tv’s. Samsung heeft na de introductie van één model in 2013 voor gezien gehouden en andere fabrikanten, waaronder Panasonic, hebben alleen prototypen tijdens beurzen getoond.

Advertentie

Op 2 september gaat in Berlijn IFA 2015 van start en daar krijgen we waarschijnlijk meer te horen op het gebied van oled. Natuurlijk zijn wij ook van de partij en houden je dus op de hoogte van het laatste home cinema-nieuws.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)