Nieuwe 3D brillen van Panasonic en Samsung

01 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-3D-bril

Het lijkt erop of Panasonic en Samsung niet helemaal tevreden zijn met hun huidige 3d brillen. Beide fabrikanten hebben namelijk aangekondigd te komen met nieuwe modellen. Daarnaast heeft Panasonic ook aangegeven met 3D brillen voor kinderen te komen.

3D brillen zijn nu eenmaal niet erg ‘cool’ maar wel nodig om 3D beelden te bekijken. Laten we dit dus maar van de positieve kant bekijken. We kunnen ook zeggen dat Panasonic en Samsung geluisterd hebben naar sommige kritieken en om deze reden nieuwe brillen op de markt willen brengen.

Samsung’s nieuwe 3D brillen

De nieuwe brillen van Samsung zullen in het laatste kwartaal van dit jaar verschijnen en worden getoond op de IFA 2010. Volgens Samsung laten de nieuwe brillen meer licht door voor een betere 3D ervaring en een betere reductie van crosstalk. Ook hebben de brillen een nieuw design wat beter op het gezicht moet passen en wat beter afgeschermd is aan de zijkanten.

Panasonic’s nieuwe 3D brillen

De nieuwe 3D brillen van Panasonic zijn reeds in Japan gepresenteerd, samen met een nieuwe reeks aan 3D plasma TV’s en 3D Blu-ray spelers. Er komen drie varianten 3D brillen, waaronder een variant voor de jongere kijkers. De twee andere brillen zijn gemaakt voor volwassenen. Het verschil tussen deze twee varianten is dat de ene werkt op batterijen en de ander opgeladen kan worden via USB. Ook is het ontwerp aangepast om beter op het gezicht te passen. Panasonic benadrukt dat het gewicht van de brillen tot 32-40 gram beperkt is, de lichtste brillen op de markt volgens het merk.

Ook deze brillen zullen op de IFA show getoond worden.

Reacties (0)