Nieuw design Google Play voor Android TV wordt uitgerold

21 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-design-google-play-reddit-1

Google is begonnen met de uitrol van het nieuwe design voor downloadwinkel Google Play. De update is beschikbaar voor Android TV-gebruikers en gooit de interface flink op de schop. Zo krijg je nu mooiere achtergronden te zien bij het selecteren van apps, bijvoorbeeld.

Nieuw design voor Google Play Store

Google is officieel begonnen met het uitrollen van een nieuw design voor de Google Play Store, de downloadwinkel van het Android TV-besturingssysteem. Dat laat een gebruiker op Reddit zien met een serie foto’s. Wanneer je de app opent, dan staat er voortaan links in de hoek een Play Store-logo. Rechts in beeld zie je de verschillende secties van de digitale winkel staan, evenals de zoekbalk en de instellingen. Zo hoef je niet eerst een menu in te gaan wanneer je op zoek bent naar één van deze onderdelen van de winkel.

De winkel is verder uitgebreid met mooie afbeeldingen en video’s. Wanneer je een app selecteert dan zie je een mooie afbeelding en anders speelt er een video af in full screen. Onder de appnaam zie je de ontwikkelaar, de leeftijdsclassificatie en het genre staan. Als je geen app selecteert, dan zal de achtergrond een grijze tint krijgen. Verder is duidelijk dat de apps iets verder uit elkaar staan en dat de instellingen nu in een overzichtelijk menu gepresenteerd worden. Zo weet je altijd meteen waar je ook alweer gebleven was.

Reacties (0)