Netflix Video on Demand dienst komt naar Europa

31 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
netflix

Netflix is een dienst die films, documentaires en TV shows via het internet direct naar je TV, Blu-ray speler, mobiele apparaat of ander verbonden apparaat brengt. De meeste inwoners in de VS kennen de Netflix dienst wel, maar wij in Europa zullen er nog maar weinig van gehoord hebben. Daar gaat nu verandering in komen aangezien Netflix bezig is met voorbereidingen voor internationale uitbreiding, startend met Europa.

De meeste TV’s, Blu-ray spelers, media centers, smartphones en tablets in Amerika die verbonden zijn met het internet maken gebruik van de Netflix applicatie. Zo hebben de Samsung TV’s daar bijvoorbeeld deze applicatie vooraf geïnstalleerd gekregen. De gebruiker kan tegen betaling (of soms gratis) video on demand materiaal via het internet bekijken.

Het nieuws van de internationale expansie komt eigenlijk voort uit een aantal vacatures die het bedrijf geplaatst heeft. Zo noemt Netflix in haar vacatures dat ze op zoek is naar een analist voor een regio buiten Noord Amerika en worden er mensen gezocht die vloeiend Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans kunnen spreken. De genoemde talen geven dan ook al snel de eerste landen weg waar de dienst gelanceerd moet worden. Eerder noemde CEO van Netflix, Reed Hastings, Europa de tweede grootste markt voor Hollywood content dus de kans is zeer groot dat wij als eerste aan de beurt zijn.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)