Mogelijk Chromecast-ondersteuning voor NPO Uitzending Gemist en RTL XL

04 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Chromecast

Afgelopen juni lanceerde Google de Chromecast, een kleine HDMI-stick die op je tv aangesloten wordt en video content vanaf je smartphone of tablet op tv weer kan geven. Hoewel de Chromecast alleen nog in de VS gekocht kan worden werken enkele Nederlandse video-on-demand aanbieders al aan ondersteuning.

Uit navraag van AndroidPlanet blijkt dat RTL al besloten heeft om ondersteuning voor de Chromecast te gaan verwerken in nieuwe versies van de XL-applicatie, al is niet niet bekend wanneer dit precies doorgevoerd zal worden. De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) denkt nog na over de mogelijkheden om de Uitzending Gemist applicatie van ondersteuning te voorzien. Een woordvoerder van de NPO laat weten dat er in 2014 een besluit genomen wordt over welke paring- en remote-oplossingen ondersteund zullen worden.

In de VS kan de Google Chromecast voor een aantrekkelijk bedrag van 35 dollar aangeschaft worden en via wat omwegen kun je de HDMI-stick ook naar Nederland laten versturen. Vervolgens kun je in Nederland content vanuit applicaties, waaronder Netflix, YouTube en de Chrome browser richting je tv sturen. De stick, welke zelf ook verbinding legt met het internet, streamt vervolgens de media vanaf het internet naar je tv. Je smartphone of tablet wordt dan als uitgebreide afstandsbediening ingezet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)