Marvel converter brengt (anaglyph) 3D naar je 2D TV

25 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
Marvel-3D-Converter

We krijgen nog steeds vaak de vraag of het mogelijk is 3D materiaal op een 2D TV te bekijken. Het antwoord daarop is simpel; nee. Maar toch zijn er uitzonderingen wanneer je het niet erg vind behoorlijk wat op de kwaliteit en de 3D ervaring in te leveren. Neem bijvoorbeeld de nieuwe converter box van Marvel. Hiermee kan 3D materiaal weergegeven worden op een 2D TV en kan 2D materiaal naar 3D omgezet worden. Er zit wel een maar aan..

De converter box van Marvel kan namelijk geen 3D weergeven zoals de huidige 3D TV’s dit doen. De box maakt gebruik van de oudere anaglyph techniek die je vast wel kent van de ‘3D’ boeken van vroeger en de eerste 3D video’s. Middels een rood/blauwe bril kunnen de beelden voor elk oog van elkaar onderscheiden worden en krijg je een soort 3D effect. Nadeel hiervan is dat het effect minimaal is en de kleur (en dus contrast) nagenoeg volledig uit het beeld verdwijnt. Daarnaast werkt de Marvel converter techniek niet met 3D Blu-ray films maar wel met Side-by-Side materiaal zoals 3D TV uitzendingen.

2D materiaal kan omgezet worden naar 3D maar de vraag is hoe lang je hiernaar kunt kijken zonder duizelig te worden en hoofdpijn te krijgen. Het is dus een manier om 3D naar je 2D TV te krijgen maar veel hoef je er niet van te verwachten. Aan de andere kant is het een minimale investering want voor de box betaal je maar 60 dollar.

Bron: TheVerge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)