Markt Ultra HD tv’s groeit hard, Samsung blijft marktleider

26 november 2014 1 Minuut 1 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

De markt voor 4K Ultra HD tv's groeit hard en op dit moment verkoopt Samsung de meeste modellen maar LG komt steeds dichterbij.

Het mag geen verrassing zijn maar volgens data van DisplaySearch groeit de markt voor 4K Ultra HD tv’s hard. Het afgelopen kwartaal zijn er weer meer modellen over de toonbank gegaan en de verwachting is dat het vierde kwartaal een nieuw record zet. Op dit moment is Samsung marktleider wanneer het aankomt op 4K Ultra HD tv’s maar LG komt steeds dichterbij.

Volgens DisplaySearch zijn veel consumenten weer op zoek naar een nieuwe tv en komen steeds vaker uit op een grootformaat model met 4K Ultra HD-resolutie. In het derde kwartaal van dit jaar was er een groei van 4 procent, jaar op jaar, waar te nemen op de gehele tv-markt. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de markt maar met 1 procent. Er werden in het derde kwartaal 3 miljoen Ultra HD tv’s verkocht waardoor het totaal op 6,4 miljoen stuks komt.

DisplaySearch verwacht dat we door een goed vierde kwartaal dit jaar rond de 10 miljoen verkochte 4K tv’s uitkomen. Wanneer we dat tegenover de 1,6 miljoen verkochte modellen in 2013 zetten is te zien dat de markt hard groeit. Puur kijkend naar de omzet is Samsung momenteel de grootste fabrikant van Ultra HD tv’s, gevolgd door LG. Beide Koreaanse fabrikant hebben inmiddels een aardig assortiment 4K-modellen opgebouwd en de verwachting is dat we ook volgend jaar weer een groot aantal nieuwe modellen zien verschijnen.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die je momenteel in Nederland kunt kopen vind je in ons 2014 home cinema overzicht.

Reacties (1)