Logitech stopt met Revue Google TV box

12 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
logitech-revue-google-tv

Met de lancering van Google TV 2.0 zou je denken dat iedereen weer nieuwe kansen heeft en er vol voor gaat. Toch loopt het net iets anders. Een van de grootste hardware partners van Google, Logitech, heeft besloten te stoppen met de productie van de Logitech Revue. Deze set-top-box is uitgerust met Google TV software en kan zo toegang geven tot een groot assortiment apps, video on demand diensten en het internet.

Tijdens de Analyst and Investor Day maakte CEO Guerrino De Luca bekend dat het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar aan het hele Google TV project verloren heeft. Om deze reden stopt het bedrijf met de productie van de Revue box en zijn er voorlopig geen plannen een nieuw exemplaar te introduceren. De grootste fout die Logitech in deze gemaakt heeft is het geloof in een massale verkoop van een set-top-box die 300 dollar kost. Deze prijs ligt inmiddels al een stuk lager maar nog steeds zijn de verkopen geen groot succes. Kijk bijvoorbeeld naar de Apple TV. Dit product kost 100 dollar en biedt nagenoeg hetzelfde en voor sommigen zelfs meer. Toch vliegt dit product de schappen ook niet uit.

De vraag is nu of Google TV nog echt kans maakt om door te breken als interactief platform voor TV’s. Logitech zal zich niet al te veel meer inspannen dus het zal afhangen van andere fabrikanten als Sony en Vizio.

Bron: Androidcommunity

Reacties (0)