LG stopt ondersteuning voor Technicolor Advanced HDR

27 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
technicolor

Wie in de afgelopen jaren een televisie van HDR-ondersteuning van LG gekocht heeft kent waarschijnlijk Advanced HDR van Technicolor wel. Aan de ondersteuning voor dit HDR-formaat komt dit jaar echter een einde.

In 2017  heeft LG de ’Advanced HDR by Technicolor’ modus aan zijn oled tv’s toegevoegd. Dit was destijds een nieuw HDR-formaat, ontwikkeld door Technicolor. De reden voor de ontwikkeling van dit HDR-formaat was dat er nog geen duidelijkheid was over wat de toekomst zou brengen op het gebied van HDR. Inmiddels is er echter een hoop veranderd en is duidelijk dat HDR10 de standaard is, op de voet gevolgd door Dolby Vision. Voor tv-uitzendingen lijkt HLG de standaard te worden. Het HDR10+ formaat van onder meer Samsung lijkt dezelfde weg te bewandelen als Technicolor Advanced HDR, zeker nu steeds meer filmstudio’s overstappen naar Dolby Vision.

LG wilde vanaf het prille begin van HDR meteen laten zien alle belangrijke standaarden te ondersteunen. De tv’s van de Koreaanse fabrikant ondersteunden dan ook direct HDR10, HLG (Hybrid-Log Gamma), Dolby Vision HDR en Technicolor Advanced HDR. Het laatstgenoemde formaat is nooit van de grond gekomen. Er is geen content te vinden dat gebruikmaakt van Technicolor Advanced HDR en ook op het gebied van hardware is de ondersteuning zeer beperkt.

LG stopt dus dit jaar met de ondersteuning van Technicolor Advanced HDR. Op de 2020 tv’s met HDR-ondersteuning zien we het formaat dan ook niet meer terug. Daarnaast heeft LG ook de Technicolor beeldmodus verwijderd. Ook deze modus werd in 2017 geïntroduceerd en moest de best mogelijke beeldkwaliteit garanderen, zo wisten LG en Technicolor destijds te melden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Tim

Tim
29 april 2020 om 19:10

LOL wat een grap

Inloggen