LG produceert eind november de laatste plasma tv’s

28 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-2014-plasma-tv

Begin deze maand liet LG al weten op korte termijn te stoppen met de productie van plasma tv's maar vandaag is bekendgemaakt wanneer precies. Eind november zal de laatste plasma tv van de Koreaanse fabrikant van de band rollen en wordt de focus compleet verlegd naar nieuwe beeldtechnieken als oled en 4K Ultra HD.

Reuters heeft documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat eind november het einde van het plasma tijdperk daadwerkelijk daar is. Niet alleen LG stopt dan met de productie van plasma tv’s, ook Samsung heeft op dat moment de laatste modellen geproduceerd. Panasonic, de grootste fabrikant van plasma tv’s, maakte vorig jaar al bekend te stoppen en introduceerde dit jaar al geen nieuwe modellen meer.

Samsung heeft dit jaar maar één nieuw model op de markt gebracht en LG heeft begin dit jaar nog meerdere middenklasse plasma tv’s gelanceerd. Voor beide Koreaanse fabrikant geldt dat dit dus de laatste modellen zijn. De plasma-techniek is simpelweg nog te duur en de vraag van consumenten zakt steeds verder weg.

LG wil zich gaan richten op oled, de techniek waar het bedrijf momenteel de belangrijkste voorstander van is. De Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen maanden verschillende oled tv’s op de markt gebracht en kondigde twee maanden terug zelfs de eerste oled tv’s met 4K-resolutie aan.

Reacties (0)