LG maakt meer details 2013 Smart TV’s bekend

04 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-2013-LCD

Eind vorige maand toonde LG de eerste specificaties en foto's van de 2013 LCD line-up al en vandaag geeft de fabrikant meer informatie over de vernieuwingen en verbeteringen wat betreft de Smart TV mogelijkheden in de 2013 TV series. LG zegt vooral aandacht besteed te hebben aan een betere gebruikerservaring en optimaal gebruiksgemak van het Smart TV platform.

Smart Control

Vorige maand kondigde LG de nieuwe Magic Remote afstandsbediening al aan waarmee al de apparatuur in je home cinema systeem bediend kan worden. Deze afstandsbediening wordt dit jaar meegeleverd met de middenklasse en high-end TV’s. Om naast je Smart TV andere apparaten te bedienen verschijnt op de TV een virtuele afstandsbediening op het scherm die je kunt besturen via het ‘point-and-click’-systeem van de Magic Remote.

Voor de basisfuncties heb je met de Magic Remote geen afstandsbediening meer nodig. Zo kun je met één vinger in de lucht wijzen om het volume harder te zetten of van programma te veranderen. De ingebouwde camera herkent je beweging, waardoor je voor de basisfuncties de afstandsbediening nooit meer hoeft zoeken.

Smart Sharing

De nieuwe LG Smart TV’s beschikken ook over de Smart Share optie. Hiermee is het mogelijk eenvoudig content te kopiëren of over te zetten van ‘slimme’ apparaten naar de Smart TV. Zo sluit je via diverse draadloze streamingtechnieken, waaronder Wifi, Wireless Display (WiDi), Wi-Fi Direct, Miracast en NFC, je apparaat aan op de Smart TV. Wanneer je een NFC compatibele smartphone of tablet hebt hoef je dit apparaat alleen maar tegen de NFC sticker op de TV te houden en er wordt automatisch verbinding gemaakt.

Reacties (0)