LG introduceert eerste Curved UltraWide IPS monitor

19 augustus 2014 2 Minuten 1 Reacties
LG UltraWide monitor

LG heeft de 34UC97 aangekondigd, 's werelds eerste ultrawide IPS curved monitor. Nieuwe monitoren voor grafisch ontwerpers en gamers zijn ook aangekondigd.

LG heeft de 34UC97 aangekondigd, ’s werelds eerste ultrawide IPS curved monitor. Het scherm zal op IFA uitvoerig worden getoond. De fabrikant kondigde eerder al een reeks UltraWide monitoren aan en breidt die line-up nu verder uit met een gebogen model. 

LG brengt Curved displays naar je PC

De nieuwe monitor van LG is licht gebogen en is extra breed, hij heeft dan ook een ratio van 21:9. De fabrikant beweert dat de gebogen vormgeving van het scherm een geweldige kijkervaring biedt. De gebogen schermen zijn al langer een trend in de televisiemarkt, maar die verschuift nu dus ook naar de monitoren. Eerder vorige maand werd al bekend dat de toestellen nog niet zo geliefd zijn onder Nederlandse consumenten.

De monitor heeft een Quad HD resolutie (3440 x 1440 pixels) en is dus volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant ideaal voor digitale fotografen en filmmakers om nog nauwkeuriger te werken. Het IPS-paneel van het scherm moet voor sterke kleurreproductie zorgen. Het is mogelijk om verschillende apparaten aan het scherm te verbinden. De monitor ondersteunt zowel PC als Mac en heeft een Thunderbolt 2-poort voor data overdracht.

Digital Cinema 4K monitor

Een andere nieuwigheid uit de keuken van LG is de Digital Cinema 4K Monitor. De 31MU97 is een 31-inch IPS-scherm en heeft een 4K resolutie (4096 x 2160 pixels). Het scherm is dus vooral gericht op digitale fotografen of filmmakers die met beelden in 4K moeten werken. De Digital Cinema 4K Monitor kan dan ook 99 percent van de Adobe RGB kleur reproduceren.

Nieuwe Gaming Monitor

De nieuwe 24GM77 monitor, die door het leven gaat als de Gaming Monitor, is ontworpen om de snelle actie in first person shooters zo goed mogelijk te weergeven. Het heeft een ververssingssnelheid van 144HZ en zou dus in staat moeten zijn om intensieve actie soepel en zonder flikkeren op het scherm af te spelen. De Dynamic Action Sync (DAS) van LG moet er voor zorgen dat alle vertraging wegvalt. De Motion 240 functie moet de zogenaamde “motion blur” minimaliseren door een reactietijd van minder dan 1 ms.

Wanneer deze toestellen in de winkelrekken verschijnen en aan welke prijs is nog niet bekend. Verwacht meer nieuws over deze nieuwe monitoren op IFA, één van ’s werelds grootste beurzen voor consumentenelektronica. De beurs vindt plaats in Berlijn van 5 tot en met 10 september. Wij zullen actief over alle aankondigingen berichten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jeroen

Jeroen
27 oktober 2016 om 11:06

Een lage reactietijd ( 2ms; liefst 1 ms) bij fps games is essentieel heb ik zo gemerkt. Daarom zijn er veel fabrikanten die bij het maken van hun gaming monitoren hierop letten. Veel grote merken zorgen er ook voor dat hun schermen met de release van populaire shootergames op de markt worden gebracht.

Inloggen