LG demonstreert het nieuwe webOS 3.5 in video

20 februari 2017 1 Minuut 1 Reacties
LG-webOS 3-5

Afgelopen januari presenteerde LG een nieuwe versie van het webOS smart tv-platform. De Koreaanse fabrikant brengt met versie 3.5 een aantal nieuwe features, waaronder een snelkoppeling op de afstandsbediening die door de gebruiker aangepast kan worden. In onderstaande video laat LG de belangrijkste features van webOS 3.5 zien.

De nieuwe versie van webOs staat met name in het teken van gebruiksgemak. Zo kun je als gebruiker elke cijfertoets op de afstandsbediening een tweede functie geven, een zogenaamde snelkoppeling. Dit betekent dat je bijvoorbeeld apps met één druk op de knop kunt openen. Je hoeft niet meer door webOS te navigeren. Druk je een knop lang in dan kun je zelfs specifieke content binnen een app direct oproepen.

Een andere nieuwe functie is Magic Link. Hiermee maakt LG het mogelijk om snel relevante informatie over het programma, de film of de serie die je aan het kijken bent op te zoeken. Een druk op de knop zorgt ervoor dat je informatie over de cast, gerelateerde YouTube-content en nog meer te zien krijgt.

Magic Zoom Recording is een functie die het mogelijk maakt om in te zoomen op een regio van het beeld en dat stukje beeld op te nemen. LG geeft een concert als voorbeeld, waarbij je een opname maakt van één specifiek bandlid. Een laatste nieuwe feature is ‘360-degree PLAY’. Hiermee is het mogelijk om 360 graden-foto’s en -video’s te bekijken door de Magic remote afstandsbediening te bewegen. Middels het muiswiel kun je ook inzoomen op de actie.

Advertentie

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Reacties (1)