LG Curved oled tv 55EA9809 vanaf nu te koop in Nederland

06 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-55EA9800

We gingen er eigenlijk vanuit dat LG's eerste gebogen oled tv, de 55EA9809, al twee maanden in Nederland te koop was, maar vandaag laat de Koreaanse fabrikant via een persbericht weten dat de Nederlandse verkoop van start is gegaan.

LG 55EA9809 oled tv kopen

LG laat weten dat de Curved oled tv vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar is. Electro World is de eerste retailer die de 55EA9809 in Nederland mag aanbieden en dan ook voorlopig de enige winkel waar je de tv kunt kopen. De adviesprijs is voor de meesten van ons echter wat de gortig. Je moet er namelijk 8.999 euro voor neerleggen.

Gebogen display

Voor dat bedrag krijg je echter wel een tv met een (licht) gebogen display. Dit moet volgens de Koreaanse fabrikant voor een IMAX-ervaring zorgen aangezien het display vanaf elk punt op dezelfde afstand van het oog zou staan. Verschillende experts zijn echter van mening dat dit gegeven nogal overdreven is en dat het gebogen display puur een design-element is. Is een gebogen display niks voor jou? Dan kun je ook gaan voor de 55EA8809, LG’s eerste flatscreen oled tv.

Oled-techniek

Maar, dat neemt niet weg dat oled dé techniek is wanneer je voor de beste beeldkwaliteit gaat. Plasma is aan zijn laatste maanden bezig dus het is positief nieuws dat de opvolger al klaarstaat. Oled biedt namelijk de diepste zwartwaarden tot nu toe, geeft een hoog contrast, is energiezuinig en kan in zeer slanke tv’s verwerkt worden. LG heeft zelfs een witte subpixel toegevoegd die volgens de fabrikant een breder kleurenpalet en een lager energieverbruik verzorgt.

Advertentie

Bekijk ook onze video-impressie van LG’s oled tv’s tijdens IFA 2013.

Reacties (0)