LG bevestigt stop verkoop en productie plasma tv’s

06 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-2014-plasma-tv

Het was natuurlijk al zo goed als duidelijk dat LG zou stoppen met de productie en verkoop van plasma tv's maar de Koreaanse fabrikant heeft het nieuws pas deze week zelf bevestigd. LG laat weten dat het simpelweg niet meer mogelijk is plasma tv's te produceren en dus stopt ook de enige overgebleven plasma tv-fabrikant.

Eind vorig jaar gaf Panasonic aan te stoppen met de productie van plasma tv’s, wat direct al duidelijk maakte dat er een einde aan de plasma tv zou komen. Panasonic was namelijk nog de enige grote voorstander van de techniek en werd vooral door filmliefhebbers geprezen om zijn plasma tv’s. Samsung hield het kort daarna ook voor gezien en introduceerde dit jaar nog maar één middenklasse plasma tv.

LG heeft begin dit jaar nog een complete line-up plasma tv’s gepresenteerd, allen middenklasse modellen met weinig indrukwekkende specs. Dit zijn echter de laatste wapenfeiten op het gebied van plasma, zo laat LG weten. De reden voor de productiestop is echter niet zozeer dat de vraag van consumenten daalt maar dat het voor de fabrikant nagenoeg onmogelijk is om nog aan componenten voor de productie van de tv’s te komen.

Natuurlijk heeft LG al een techniek achter de hand die plasma moet gaan vervangen. De Koreaanse fabrikant schuift oled tv’s al een tijdje naar voren als de opvolger van plasma. Onlangs kondigde LG onder meer twee oled tv’s met 4K-resolutie aan, en ook werd er een relatief goedkope oled tv geïntroduceerd.

Reacties (0)