LG belooft hoger contrast voor nieuwe 2014 lcd led tv’s

21 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-webOS

We weten nog maar weinig over de nieuwe lcd led tv's die LG dit jaar naar Nederland brengt maar als we de Koreaanse fabrikant mogen geloven kunnen we in ieder geval drastische verbeteringen in het contrast verwachten.

Hoewel plasma tv’s nauwelijks meer een rol van betekenis spelen in de tv-markt zijn deze tv’s nog steeds het beste wanneer het aankomt op de diepste zwartwaarden. De lcd-techniek loopt op het gebied van contrast vaak nog achter de feiten aan maar volgens LG komt daar dit jaar verandering in.

De Koreaanse fabrikant rust de nieuwe high-end lcd led tv’s namelijk uit met de verbeterde TruBlack-techniek, gebaseerd op de Dolby HDR (High Dynamic Range) techniek. LG geeft aan de TruBlack-techniek, welke al tijden in tv’s gebruikt wordt, op verschillende punten verbeterd te hebben, en daarnaast de local dimming en Triple XD engine van een update voorzien te hebben.

Twee van de tv-series die over de verbeterde technieken beschikken zijn de LB7200-serie en LB7100-serie (in de VS). De modellen in deze series bieden volgens LG een hoger contrast met diepere zwartwaarden en een uniforme weergave. Naast nieuwe technieken voor een betere beeldkwaliteit beschikken deze modellen over LG’s nieuwe webOS Smart tv platform, passieve 3D-weergave en de vernieuwde Magic Motion afstandsbediening.

Advertentie

LG heeft nog niet bekendgemaakt welke modellen exact naar Nederland komen en met welke specificaties ze uitgerust worden. Houd het home cinema overzicht 2014 in de gaten voor een overzicht van alle tv’s, prijzen en specificaties.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)