James Cameron verbonden aan Samsung voor 3D promotie

18 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
cameron-samsung

Avatar regisseur James Cameron heeft een partnerschap deal getekend met Samsung om de 3D TV producten van het merk te promoten. Op een persconferentie in Seoul liet Cameron duidelijk weten lyrisch te zijn over de nieuwe 3D LED TV series van Samsung. Volgens Cameron zal Avatar er op sommige punten beter uitzien op een Samsung LED TV dan op het scherm in een bioscoop, alhoewel er wel ruimte is voor verbeteringen.

Het nieuws dat Cameron zich aan Samsung verbindt komt als een klap in het gezicht van rivaal Panasonic, welke een langdurige relatie met de regisseur had voor het gehele Avatar project. Ook laat dit nieuws het vuurtje over de exclusieve 3D Blu-ray verkoop van de film Avatar weer oplaaien. Waarschijnlijk krijgt Samsung nu de exclusieve rechten om Avatar 3D te koppelen aan haar 3D TV en 3D Blu-ray producten.

Op de persconferentie vertelde Cameron onder meer ook dat de vorderingen in TV technologie ervoor zorgen dat het gat tussen 3D theater en 3D thuis snel gedicht zal worden. ‘Het lijkt erop dat Samsung de wereldleider is in 3D display technologie’, zei Cameron.

Voor Samsung zal Cameron naarst promotionele activiteiten ook 3D commercials en 3D content gaan maken.

Meer informatie: 3D Blu-ray films worden door fabrikanten schaars gehouden

Reacties (0)