James Cameron gaat 3D trainingen geven in China

08 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Cameron-Avatar

Als er iemand groot voorstander van 3D is dan is het wel James Cameron. De regisseur van onder meer de Titanic en het grote 3D succes Avatar spreekt zich bijna wekelijks uit over de 3D industrie en doet er alles aan om 3D algemeen geaccepteerd te laten worden. Een van de meest recente ondernemingen van Cameron is het opstarten van een 3D trainingsfaciliteit in China.

Cameron gaat in China een speciale faciliteit oprichten voor het geven van trainingen met betrekking tot 3D. China is een van de meest belangrijke opkomende landen op het gebied van film en TV en wordt door Cameron gezien als een ideale plek om zijn 3D ervaringen te delen. Samen met twee Chinese partners, welke 3D film technologie en productie diensten zullen leveren, gaat de Cameron Pace Group werknemers van TV studio’s en TV zenders training in het opnemen van content in drie dimensies. Ook zouden er plannen zijn voor een samenwerking met de Chinese zender China Central Television voor het ontwikkelen van 3D TV content.

De nieuwe onderneming wordt gevestigd Beijing en zal de benodigde technologie en ondersteuning ter beschikking stellen voor het tot stand komen van 3D content. Cameron geeft aan dat China op het punt staat om van 2D over te schakelen naar 3D en dat deze stap daarom op een perfect moment komt. Zodra de grotere TV zenders in overstappen naar 3D kan het formaat flink groeien. Het doel is dat Chinese bedrijven binnen twee tot drie jaar duizenden uren aan 3D content gaan maken middels de ondersteuning van de Cameron Pace Group.

Naast dit initiatief zou Cameron ook op zoek zijn naar mogelijke co-producenten in China voor de ontwikkeling van Avatar 2 en 3.

Bron: MSN

Reacties (0)