James Cameron bekritiseert overmatig gebruik 3D door Hollywood

09 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Cameron-Avatar

James Cameron, regisseur van 3D-kaskraker Avatar, is al sinds het begin één van de grote voorstanders van de techniek. Cameron heeft diverse malen aangegeven dat 3D altijd waarde toevoegt aan een film maar komt nu gedeeltelijk terug op deze uitspraak.

Tijdens het technologie forum TagDF liet de regisseur weten niet helemaal blij te zijn met hoe Hollywood omgaat met de 3D-techniek. Cameron zegt absoluut nog steeds voorstander van 3D te zijn maar de laatste tijd wordt 3D overmatig in de films gebruikt, worden de effecten overdreven of laat de kwaliteit te wensen over. De reden is volgens Cameron dat filmstudio’s en regisseurs 3D als een automatische toevoeging zien en daardoor de kwaliteit uit het oog verliezen.

Cameron noemt de films Man of Steel en Iron Man 3 als voorbeeld. Deze films hadden volgens hem niet in 3D uitgebracht hoeven worden. Wanneer er namelijk 150 miljoen dollar aan special-effects is uitgegeven is de film al spectaculair en perfect. Echter moet hierbij wel het onderscheid gemaakt worden tussen films die in 3D opgenomen zijn en films die naderhand in 3D omgezet worden. De eerste optie kan nog steeds een grote toegevoegde waarde hebben, mits goed uitgevoerd.

Het is volgens Cameron aan de filmstudio’s en regisseurs om niet zomaar even voor 3D te kiezen omdat het extra geld in het laatje brengt. Er moet goed over nagedacht worden en de uitvoering is belangrijker dan men soms denkt.

Bron: totalfilm

Reacties (1)