Cameron voorstander van passief 3D en 3D TV zonder bril

16 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
Cameron-Pace

James Cameron, regisseur van Avatar en kartrekker van 3D, was afgelopen week aanwezig bij de National Association of Broadcasters (NAB) Show in Las Vegas om het publiek nogmaals te vertellen hoe hij de toekomst van 3D ziet. Cameron gaf aan dat hij in bril-vrij 3D TV's de ultieme oplossing ziet, maar dat tot die tijd passief 3D het van actief 3D zal winnen door het betere comfort en de goedkopere brillen.

Verder gelooft Cameron dat we over vier tot vijf jaar de eerste Full HD 3D TV’s zonder bril, autostereoscopische 3D TV’s genaamd, gaan zien die meerdere kijkhoeken hebben en de meest optimale 3D ervaring geven. Dat is volgens Cameron het moment waarop 3D echt zal doorbreken.

Het feit dat autostereoscopisch 3D het uiteindelijk zal gaan maken is niet te ontkennen, maar we zetten onze vraagtekens bij passief 3D. Naar onze mening blijven de komende jaren zowel actief 3D als passief 3D naast elkaar bestaan. Er zijn namelijk zowel voor-en tegenstanders voor beide technieken en zoals we al vaker hebben aangegeven is de echte film fan toch beter af met actief 3D. Lees hier onze complete uitleg over de verschillen tussen actief en passief 3D.

Momenteel hebben beiden technieken de wereld nog niet op zijn kop gezet. Beide formaten hebben een hoop kritiek gekregen en passief 3D begint vanaf dit jaar pas echt beschikbaar te komen voor de consument. Zo komen LG, Philips en Toshiba met passieve 3D TV’s, naast hun high-end actieve 3D TV’s.

Reacties (0)