IFA Techtas: De Denon Envaya Mini is de ideale Bluetooth-vriend

05 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Denon-Envaya-Mini

Zoals je wellicht gelezen hebt zitten we deze week in Berlijn voor IFA 2015. Er is een hoop nieuws te melden en dus zijn we de hele dag hard aan het werk. Maar, soms is het tijd voor ontspanning of een achtergrondmuziekje en daarvoor is de Denon Envaya Mini de ideale Bluetooth-vriend.

Denon Envaya Mini

De Denon Envaya Mini wordt geleverd met een batterij met een gebruiksduur van 10 uur en beschikt over een ruisonderdrukkende luidspreker zodat ook telefoongesprekken goed te voeren zijn, al hebben we dat laatste vooral aan onze smartphones overgelaten. De luidspreker kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden en is waterbestendig.

Dankzij de dual oversized drivers moet de mini de prestaties van zijn grote broer evenaren. Net zoals zijn grote broer kan de Envaya Mini draadloos verbonden worden. Dankzij de aptX Bluetooth-technologie kan er vanaf elk compatibel smartapparaat gestreamd worden op cd-kwaliteit. Met NFC-koppeling is een aanraking voldoende om verbinding te maken.

Onze indruk tijdens IFA 2015

Ondanks zijn compacte afmetingen wist de Denon Envaya Mini meteen een goede indruk achter te laten. Niet alleen ging de koppeling met onze smartphones nagenoeg vanzelf en kun je het speakertje overal in huis plaatsen, ook de geluidskwaliteit was boven verwachting goed. Een redelijk grote huiskamer was direct gevuld met een dynamisch en vol geluid, en met name van de toch nog opvallend overtuigende lage tonen stonden we te kijken. Nee, het is geen volwaardige audiosysteem maar voor op reis of onderweg is dit een ideale speaker om één of meerdere personen te voorzien van een overtuigde audioweergave met voldoende dynamiek, voldoende detail en krachtig laag. Daarbij stop je hem zo in je tas om ergens anders van wat muziek te genieten en hier komt het meegeleverde draagtasje dan ook om te hoek kijken. Kortom, een leuk ogende en prima presterende Bluetooth-speaker waarmee wij onze trip in ieder geval voorzien hebben van wat welkome ontspanning.

De Envaya Mini DSB-100 is te koop voor een adviesprijs van 99 euro.

Reacties (0)