Hoe je een kamer inricht als thuisbioscoop: introductie

12 april 2016 2 Minuten 6 Reacties
thuisbioscoop-kamer

Het kantoor van MCP Network gaat binnenkort verhuizen en dat zagen we als mooie kans om eens goed uit te pakken. We gaan één ruimte, de zolder, inrichten als thuisbioscoop, met alles erop en eraan.

Gedurende het hele proces willen we je informeren en tegelijkertijd adviseren over de mogelijkheden wanneer je zelf met een dergelijk project aan de slag gaat. Waar moet je op letten? Welke apparatuur gebruik je dan? Hoe werkt het met de akoestiek? En nog veel meer vragen.

We hebben echter een bewuste keuze gemaakt om het niet high-end aan te pakken. Hoewel het inrichten van een kamer als thuisbioscoop aardig wat geld kost willen we het met een beperkt budget toch zo optimaal mogelijk doen. De belangrijkste reden is dat wij geen website zijn die zich richt op het high-end deel van de markt en met name de ‘gewone’ consument wil informeren en adviseren. Neem dan ook vooral datgene uit onze ‘gids’ wat jij van belang vindt en waar jij budget voor hebt.

Waar gaan we het zoal over hebben?

Het inrichten van een kamer als thuisbioscoop is makkelijk gezegd maar er komt stiekem meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Vooral de voorbereiding, de planning, is van groot belang. We proberen je in elke stap mee te nemen en je te vertellen wat we gedaan hebben en waarom. De volgende onderwerpen komen de komende maanden aan bod;

Natuurlijk zal het merendeel van de hierboven genoemde onderwerpen toegespitst zijn op onze situatie, en zoals gezegd doen wij het met een beperkt budget plus de hulp van een aantal bedrijven. We willen laten zien wat de basismogelijkheden zijn, welke kosten er aanhangen en hoe je zelf van een ruimte een, in de basis, goede thuisbioscoop kunt maken. We verwachten de komende maanden druk bezig te zijn met dit project en ergens einde van de zomer het afsluitende artikel te publiceren.

Heb je vragen over hoe we dit gaan aanpakken of heb je suggesties voor zaken waar we op moeten letten? Laat het dan onder dit artikel weten.

Toekomstige reviews

Overigens gaan we onze thuisbioscoop dus ook als testruimte inzetten voor toekomstige reviews. Het testen van tv’s, speakers, receivers, spelers, etc. wordt voor ons op deze manier nog eenvoudiger en ook kunnen we meer producten uitgebreider testen.

Reacties (6)