Hier kun je demovideo’s in 4K Ultra HD (UHD) resolutie downloaden

14 juli 2014 1 Minuut 1 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Sinds deze week staat er een website online waar bezitters van een 4K Ultra HD tv korte demovideo's in 4K-resolutie kunnen downloaden.

Heb jij net een nieuwe 4K Ultra HD tv gekocht maar kom je er nu achter dat er nog nauwelijks content in deze hoge resolutie beschikbaar is? Je kunt dan een abonnement op Netflix nemen en twee series in de 4K-resolutie bekijken of op YouTube naar 4K-video’s met een nogal duidelijke compressie zoeken, maar sinds deze week kun je ook 4K Ultra HD video’s downloaden.

Sinds deze week staat er een website online waar bezitters van een 4K Ultra HD tv korte video’s kunnen downloaden. De video’s hebben een resolutie van minimaal 3.840 bij 2.160 pixels en maken dus optimaal gebruik van het aantal pixels op je UHD tv. Er zijn demovideo’s van onder meer het WK voetbal en Roland Garros beschikbaar, en ook zijn er animatiefilms en filmtrailers te vinden. Daarbij is een deel van het 4K-demomateriaal van de grotere fabrikanten te downloaden.

Alle 4K-video’s zijn op deze website te vinden, gratis en voor niets. Mocht je zelf nog suggesties hebben voor websites die UHD-materiaal aanbieden, laat het in een reactie onder dit artikel weten.

Lees meer over waar je op moet letten als je een 4K Ultra HD tv wilt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Zip

Zip
16 juli 2014 om 13:11

Jammer dat de downloadsnelheid op die website traag is.

Inloggen