Herfst HDTV trends: 3D, minder kabels en dunne LED TV’s

26 september 2009 2 Minuten 0 Reacties
samsung-led-tv-series-6-7-2-300

Vergeet LCD TV's, LED komt eraan. Maak ruimte voor sets zonder kabels en hou je vast voor de vloedgolf aan 3D die we te verduren gaan krijgen. Dit zijn de grootste HDTV trends voor de komende herfst en allemaal stonden ze op de CEDIA beurs in Atlanta deze week. Alle nieuwste, beste en mooiste producten worden hier getoond.

LED
Een van de grootste trends is de opkomst van LED achtergrondverlichting als vervangen van de standaard CCFL LCD schermen. LED’s zijn veel zuiniger dan standaard LCD verlichting en bovendien is de beeldkwaliteit stukken beter wanneer een TV is uitgerust met LED lampjes als achtergrondverlichting. Lees meer over LED TV en de techniek erachter.

LG is een van de merken die veelvuldig met LED nieuws naar buiten komt. LG’s nieuwe LED TV’s zijn ook extreem dun (2,5 cm), wat een ander groot voordeel is van LED.

Weg met die kabels
WirelessHD is ook een nieuwe trend. de nieuwste TV’s (ook de duurste natuurlijk) van bijvoorbeeld Sony en Panasonic maken al gebruik van deze techniek. Ontworpen om af te komen van die lelijke kabels die over de muur hangen, maakt WirelessHD gebruik van een simpel verzend- en ontvangstkastje waarop je alle apparatuur die je hebt staan kan aansluiten. Op deze manier worden beeld en audio signalen digitaal en zonder bedrading verzonden naar je TV. WirelessHD kan meer en zwaarder materiaal aan dan Wifi en is daarom uiterst geschikt voor deze taak. Het enige “nadeel” is dat WirelessHD een maximaal bereik heeft van 10 meter.

3D
Panasonic en Sony zijn de 2 merken die de laatste tijd steeds meer 3D updates naar buiten brengen en die ook veelvuldig nieuwe 3D apparatuur laten zien op beurzen en shows. Volgens velen wordt 3D dé nieuwe ontwikkeling van 2010, maar zelfs eind 2009 zullen we al nieuwe producten tegen gaan komen. De 3D techniek kent vele soorten en maken, maar de techniek die op de markt gaat komen zal gebruik maken van speciale 3D brillen. Lees meer over 3D en de techniek erachter.

Groot, groter, grootst
Ook een opvallende ontwikkeling is dat TV tegenwoordig niet groot genoeg kunnen zijn. Fabrikanten willen elkaar steeds weer overtreffen in kwaliteit maar ook zeker in de grootte van hun TV’s.  Een 52 inch TV in je huiskamer is zelfs bijna normaal. Maar gelukkig betekend groter tegenwoordig niet meer zwaarder. Plasma TV’s van meer dan 50 kilo zijn al bijna zeldzaam te noemen.

Reacties (0)