Helaas geen 5 jaar garantie op een LG G1 of Z1 oled tv in de Benelux

14 juni 2021 1 Minuut 3 Reacties
LG-OLED65G1RLA-Lifestyle

Kopers van een nieuwe G1-serie of Z1-serie oled-televisie van LG mogen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een garantie van maar liefst vijf jaar verwachten. Nu zou dit natuurlijk ook goed nieuws zijn voor kopers in de Benelux, maar die vlieger gaat niet op. In Nederland en België blijft de standaard garantie van toepassing.

Tegenover Hardware.info geeft Jeroen Peeters, marketing manager van LG Benelux, aan dat de verlengde vijfjarige garantie die LG in de VS en de UK biedt niet naar Nederland komt. Kopers van een Z1-serie of G1-serie oled-televisie moeten het dus doen met de standaard garantie van twee jaar. Volgens Peeters wordt er per regio een afweging gemaakt, die afhankelijk is van de marktsituatie. De situatie in Nederland en België is dus blijkbaar anders dan die in de VS.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen de 77-inch en 88-inch versie van de Z1 oled-tv en de 55-inch, 65-inch en 77-inch versie van de G1 oled-tv voor de langere garantie in aanmerking. De reden hiervoor is dat LG naar eigen zeggen veel vertrouwen heeft in de kwaliteit van zijn oled-panelen. Alle paneelfouten op deze tv’s die binnen vijf jaar ontdekt worden vallen onder de vijfjarige garantie.

Het eerste jaar is de garantie wel uitgebreider. Dan vallen er meer onderdelen en arbeidskosten onder. Daarna worden alleen problemen met het paneel zelf nog zonder kosten verholpen. Ook inbranden lijkt binnen de garantie te vallen, zo bleek uit navraag van HDTVtest bij LG. Het bedrijf geeft aan dat in een dergelijk geval het paneel onderzocht zal worden en er gekeken zal worden of het paneel in normale omstandigheden gebruikt is.

LG-OLED65G1RLA-Lifestyle
Lees ook

Review: LG OLED65G1RLA – G1-serie oled tv met OLED evo-paneel


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Bert Singels

Bert Singels
14 juni 2021 om 21:22

Sinds wanneer hebben televisies in Nederland maar 1 jaar garantie ?

Inloggen
Frans

Frans
15 juni 2021 om 11:23

Dacht dat je op een oled van lg 2 jaar garantie had dat van mij is nu 4 jaar. Dus mijn garantie is over trouwens een c 7 heb ik ik zie wel wat inbranding na 4 jaar maar met gewoon beeld zie je er niets van. Dus mijn garantie is al over. Maar koop eind dit jaar nog een nieuwe de techniek gaat hard. De oude gaat naar de slaapkamer. Ben wel van plan om de G1 TE KOPEN. Techniek is al weer 5 jaar verder ben nog steeds tevreden over een oled. Dat in branden weer houd mij niet zal 5 jaar verder wel beter zijn ontwikkeld. Het blijft voor mij oled van lg.

Inloggen
Dennis

Dennis
24 juni 2021 om 14:25

Antwoord op een oud bericht, maar misschien hebben mensen er nog wat aan.
Dit bericht geeft namelijk een vertekend beeld. Nederland kent geen wettelijk garantietermijn.

In Nederland heb je als consument namelijk recht op een deugdelijk product.
Afhankelijk van het (soort) product, eigenschappen en de verwachting die is gegeven door de fabrikant, is dit niet beperkt tot 1, 3 of 4 jaar.

Zelf heb ik onlangs namelijk dezelfde situatie meegemaakt. Een ruim 4 jaar oude OLED TV (met vlekken in het scherm) is volledig vergoed (koop is ontbonden). Wettelijk had ik recht op:
1) kostenloos repareren
2) vervanging product
3) koop ontbinden

Doe hier uw voordeel mee…

Inloggen