HbbTV 2.0 krijgt ondersteuning voor 4K Ultra HD

12 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties
NPO-HbbTV

In Nederland komt HbbTV nog niet echt van de grond maar in landen om ons heen is het een populaire dienst waarmee tijdens het tv-kijken extra content getoond kan worden. HbbTV bestaat al een paar jaar en volgend jaar kunnen we versie 2.0 met ondersteuning voor het streamen van 4K Ultra HD-content verwachten.

Hybrid Broadcast broadband TV is simpel gezegd de moderne versie van teletekst. Middels de rode knop op de afstandsbediening krijg je, bij elke zender die het ondersteunt, een interface te zien die toegang biedt to extra content. Dit kan gaan om informatie over het programma, een tv-gids of bijvoorbeeld on-demand content.

In 2016 kunnen we HbbTV 2.0 verwachten, een nieuwe versie van de dienst die het streamen van Ultra HD-materiaal met de HEVC-codec ondersteunt. Daarbij biedt HbbTV 2.0 extra tweede scherm-mogelijkheden waardoor content van tv op een smartphone of tablet weergegeven kan worden. De organisatie achter HbbTV geeft aan dat de techniek hierachter te vergelijken is met de techniek achter Google’s Chromecast stick.

Verder wordt met HbbTV 2.0 de interface verbeterd dankzij HTML 5, is de ondersteuning voor ondertiteling uitgebreid, worden nieuwe advertentiemodellen geïntroduceerd en wordt er meer aandacht besteed aan de beveiliging van persoonlijke informatie. Onder meer Samsung, Sony, Philips en LG werken mee aan de ontwikkeling van de nieuwe standaard.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)