Hands-on Panasonic TX-P42VT30 3D plasma TV review

20 februari 2011 3 Minuten 4 Reacties
Panasonic-TX-P65VT30E

Panasonic wordt door de meeste mensen gezien als de koning van de plasma TV markt en met de nieuwste lijn NeoPlasma TV's ziet er ernaar uit dat dit niet snel zal veranderen. De nieuwe VT30 serie werd vorige maand tijdens de CES 2011 aangekondigd, maar deze week werden de modellen pas in Europa getoond. Tijdens het lanceringsevenement hebben onze collega's van Techradar een eerste indruk kunnen krijgen van het nieuwe topmodel 3D TV van Panasonic.

Eerder berichtten we al over de complete nieuwe NeoPlasma (NeoPDP is niet meer, NeoPlasma is de nieuwe naam) 3D TV line-up van Panasonic met de VT30, GT30 en ST30 3D TV’s. Daarnaast komt het merk ook met twee 3D LCD/LED TV series, de DT30 en DT35.

De vier TV’s in de VT30 serie representeren de top van de Panasonic plasma line-up en vervangen de VT20 serie van vorig jaar. De VT30 serie is beschikbaar is vier verschillende formaten, de 65 inch TX-P65VT30, de 55 inch TX-P55VT30, de 50 inch TX-P50VT30 en de 42 inch TX-P42VT30.

Panasonic VT30 hands-on review

Het eerste wat je zal opvallen aan deze TV’s is dat ze er erg goed uitzien, wat we niet van Panasonic gewend zijn. Hoewel de fabrikant geroemd wordt voor de beeldkwaliteit wordt ze verafschuwd door het uiterlijk van de TV’s. Samsung en Philips’ TV’s hebben er over de jaren een stuk beter uitgezien. Hoewel de VT30 TV’s niet radicaal veranderd zijn – het grote frame is er nog, en het is nog steeds zwart – zien ze er zeker een stuk geraffineerder uit. Ze zijn uitgerust met het one-sheet-of-glass design; één stuk glas verspreid over het gehele scherm, inclusief frame. Ook zijn ze een stuk dunner dan de modellen van vorig jaar en hetzelfde geldt voor het frame rondom het display.

Advertentie

Het exacte gewicht weten we nog niet, maar de eerste indruk is dat het behoorlijk lichte TV’s zijn, voor plasma modellen dan. De drie jaar oude TX-P50G10 is een zwaargewicht in vergelijking met de nieuwe modellen. Wat de beeldkwaliteit betreft kun je al raden dat deze plasma TV’s zeer indrukwekkend zijn. De zwart waarden zijn – als altijd al – het belangrijkste en meest opvallend element en ook de verwerking van bewegingen is flink verbeterd – zeker ten opzichte van de NeoPDP TV’s van twee jaar geleden.

De VT30 komt met de nieuwe Viera Connect Internet TV portal die de oude en simpele Viera Cast dienst moet vervangen. Viera Cast stelde weinig voor, wat vooral het gevolg was van een zeer groot gebrek aan content, en was eerlijk gezegd de slechte internet portal van alle grote spelers. De nieuwe Viera Connect dienst biedt een variëteit aan nieuwe content opties zoals Skype videobellen. We hebben al wat kleine voorproefjes van deze Viera Cast gezien en het is in ieder geval een stuk verder ontwikkeld dan Viera Cast.

Features Panasonic VT30 3D TV

De VT30 TV’s zijn ook compleet Wifi ready en je krijgt een draadloze USB Wifi adapter meegeleverd om gelijk via het internet en je thuisnetwerk aan de slag te gaan. Andere features zijn het bekijken van 2D en 3D afbeeldingen en 2D en 3D HD video materiaal opgenomen op een SD memory card. Ook kun je TV programma’s opnemen op een aangesloten USB HDD of de SD card. Je krijgt twee paar active shutter brillen van Panasonic meegeleverd.

Bekijk op onze 3D TV kopen overzicht pagina meteen waar je de Panasonic VT30 serie al kunt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Joost

Joost
30 augustus 2011 om 10:52

Weet iemand of er een 2D-3D convertor op deze tv zit?

Inloggen
Joost

Joost
30 augustus 2011 om 11:18

Volgens mij heb je inmiddels 3 keuzes. P42VT30 p42vt30e PF42VT30E. De -E heeft de 2D-3D conversie volgens vergelijk.nl. De andere verschillen weet ik nog niet. Iemand die het wel weet?

Inloggen
mrbo

mrbo
14 december 2011 om 15:21

Wie weet welke instellingen voor de TX-P65-vt30 de beste zijn?

Inloggen
www.dieutrimomau.com

www.dieutrimomau.com
06 juni 2018 om 06:05

If you want to grow үour familiarity only кeep visiting this site and bе
updated wіth the hottest іnformation posted here.

Inloggen