Grootste plasmafabriek Panasonic opent de deuren

29 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
panasonic_plasma_plant_121209

Ondanks de angst van sommigen dat plasma TV's langzaam verdwijnen zal de zeer grote nieuwe investering van Panasonic in de plasma techniek ervoor zorgen dat we nog heel wat jaartjes van haar hoogwaardige plasma TV's kunnen blijven genieten. Een paar dagen geleden heeft Panasonic namelijk haar grootste plasma fabriek tot nu toe geopend in Amagasaki.

Het is de bedoeling dat deze fabriek  – waarvan een gedeelte al in gebruik was – vanaf januari ongeveer 1 miljoen plasma displays per maand gaat maken, in alle soorten en maten. In deze nieuwe fabriek kan ook de 150 inch plasma TV van Panasonic, de grootste HD TV ter wereld, gemaakt worden. Normaal gesproken worden uit een plaat van 150 inch negen 50 inch displays gehaald.

Ook zullen in de nieuwe fabriek plasma displays voor 3D TV’s worden geproduceerd, welke tijdens de CES Show komende maand waarschijnlijk weer getoond zullen worden. Naast de 3D TV’s komt het bedrijf ook met een nieuwe techniek en samenstelling voor de plasma displays. Panasonic heeft namelijk nieuwe fosforsamenstellingen en een nieuwe display-technologie ontwikkeld waarmee het ‘nagloeien’ van pixels wordt tegengegaan.

Reacties (0)