‘Google Stadia komt naar Android TV toe’

17 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
android-tv-logo

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan komt gamestreamingdienst Google Stadia later ook naar Android TV toe. Dat blijkt uit een presentatie die Google gegeven heeft tijdens het IBC 2019-evenement. Helaas heeft het bedrijf er verder geen aankondiging over gedaan.

Google Stadia naar Android TV – gerucht

Tijdens IBC 2019, een evenement dat in het teken staat van media, entertainment en technologie, heeft Google een presentatie gegeven waarin onder meer de toekomst van Android TV besproken wordt. De website XDA-Developers heeft enkele foto’s ontvangen van die presentatie, waardoor we nu weten wat Google daar precies gemeld heeft. Zo heeft Google zichzelf voorgenomen het Android TV-platform van een update te voorzien, zodat het besturingssysteem, net als zijn mobiele variant, op Android 10.0 draait.

Daarnaast wil de zoekmachinegigant ervoor zorgen dat ook het vernieuwde Google Play-design in 2019 gelanceerd wordt. Dit nieuwe design staat in het teken van ‘app discovery’, oftewel een betere vindbaarheid voor apps. Ook moet er een diepere integratie met de Google Assistent gerealiseerd worden. Verder worden advertenties voor Android TV kort genoemd. Sommige gebruikers krijgen de laatste tijd advertenties te zien op hun thuisscherm. Vooralsnog is het onduidelijk of Google van plan is deze test uit te breiden.

Voor 2020 heeft Google meer plannen voor Android TV. Zo moet Android 11 tegen die tijd klaargestoomd zijn voor televisies, settopboxen, soundbars en mediaspelers. Ook komt Google Stadia, de gamestreamingdienst van het bedrijf, officieel naar het platform toe. De dienst moet nog gelanceerd worden, dus het is onduidelijk hoe het bedrijf dit gaat bewerkstelligen tegen die tijd. De kans is in elk geval groot dat er een Google Stadia-app gelanceerd wordt voor Android TV, waardoor de gamestreamingdienst een stuk toegankelijker wordt.

Advertentie

In de roadmap voor Android TV wordt verder melding gemaakt van een ‘hero device’. Dit is mogelijk een Android TV-apparaat dat door Google gemaakt wordt, mogelijk iets in de vorm van een volgende generatie Nexus Player. Er is echter weinig bewijs voor dit idee. Er komen in elk geval verbeteringen voor smarthomeinterfaces aan. Ook mogen we rekenen op integratie met Google Lens en Android 10’s Live Caption-functie. In 2021 wil Google Android 12 lanceren voor Android TV en meer verbeteringen doorvoeren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)