Google introduceert Google Cast voor draadloos streamen audio

05 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-Cast-Audio

Er zijn al tal van mogelijkheden om audio draadloos van je smartphone of tablet naar speakers te streamen maar dit jaar krijgen we nog een extra optie.

Google heeft namelijk Google Cast for Audio, gebaseerd op het Cast-protocol, aangekondigd.

Google Cast for Audio is een nieuwe standaard waarmee audio vanaf een mobiel apparaat direct en in hoge kwaliteit naar compatibele speakers of audiosystemen gestreamd kan worden. Google geeft aan dat veel populaire muziekdiensten al ondersteund worden, waaronder Rdio, Google Play Music, Deezer, Pandora en TuneIn. Spotify wordt nog niet genoemd.

Het is de bedoeling dat we dit jaar de eerste speakers en audiosystemen met Google Cast for Audio zien verschijnen. Onder meer Sony, LG en Denon hebben al aangegeven op korte termijn producten te lanceren. Interessant is dat zij ook AirPlay blijven ondersteunen en gebruikers dus de keuze hebben tussen de techniek van Apple en die van Google Daarnaast laten chipfabrikanten Broadcom en Mediatek weten Cast for Audio-ondersteuning aan chips te te voegen en geeft Google aan dat de standaard ook naar televisies, consoles en settopboxen die op Android draaien komt.

Reacties (0)