‘Gebaren en spraakbediening zijn een tijdelijke TV hype’

26 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
LG-Magic-Motion-2012

Samsung en LG hebben dit jaar hun nieuwe Smart TV's uitgerust met technieken die het mogelijk maken om de TV te bedienen middels gebaren of spraak. Toch is dit volgens Gartner analist Paul O'Donovan niet iets wat we standaard op toekomstige TV's zullen gaan terugzien.

Volgens O’Donovan is de toekomst vooral het bedienen van je TV middels een smartphone of tablet. De afstandsbediening zal langzamerhand verdwijnen en fabrikanten zullen hun applicaties voor smartphones en tablets steeds verder ontwikkelen. Bij de meeste fabrikanten is het al mogelijk de meeste functies te bedienen met een dergelijke applicatie. Daarbij gaf O’Donovan aan dat het zogenaamde cloud werken de toekomst is. Je kunt al je bestanden en documenten online opslaan en je krijgt toegang vana elke willekeurig apparaat dat beschikt over een IP adres.

De smartphone en tablet zullen volgens O’Donovan in de toekomst niet alleen gebruikt worden om te TV te bedienen maar ook als tweede scherm en als manier om de TV ervaring interactief te maken. Zo zal er tijdens het TV kijken informatie over een TV programma opgezocht worden, kan leuke info meteen getweet worden en kun je interactief meedoen met een programma middels tweede scherm applicaties. Hoewel Smart TV’s tegenwoordig over Twitter en Facebook beschikken gelooft O’Donovan niet dat sociale media populair zijn op deze TV’s. Volgens hem is sociaal netwerken iets dat mensen veel liever op mobiele producten doen.

Bron: Techradar


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)