Foto’s: Samsung BD-C6900 3D Blu-ray speler

24 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-nbp6900-bluray2-420-90

De Samsung BD-C6900 is het kloppende hart van Samsung's 3D ecosysteem. De speler was het eerst te zien tijdens de CES 2010 en is een strak vormgegeven apparaat met een ietwat doorzichtig chassis.

Als je de speler bekijkt krijg je het gevoel dat Samsung hem transparant gemaakt heeft om de consument te laten zien welke next-gen technologieën hij aan boord heeft.

Zoals je zou verwachten van een Blu-ray speler van dit kaliber heeft de C6900 een aantal innovatieve features. Zo ondersteunt de speler Profile 2.0, Internet@TV (Internet portal van Samsung), DLNA verbindingsmogelijkheden, en 1Gb aan intern geheugen.

Het 3D aspect van deze Blu-ray speler houdt in dat hij toekomstige 3D Blu-ray films af kan spelen. De eerste 3D Blu-ray film, Monsters vs. Aliens, zal samen met deze speler verkocht worden. Wat minder is het feit dat de active shutter brillen niet meegeleverd worden, wat inhoudt dat je de briullen moet gebruiken die samen met de eerste 3D TV van Samsung komen, de C7000 series, of een 3D TV van een ander merk natuurlijk.

Andere features die je op de speler terug kunt vinden zijn een ultra fast play modus, 7.1 kanaals audio output (analoog), en USB poorten. Aangezien de speler 3D ondersteunt wordt HDMI versie 1.4 gebruikt voor de signaal overdracht.

Prijstechnisch gezien heeft Samsung nog niks definitief laten weten, maar het ziet er naar uit dat de prijs rond de 350-400 euro gaat liggen. Tel hier een 3D bril voor zo’n 120 euro bij op en de kosten liggen nogal hoog. Aan de andere kant zijn de consumenten die als eerste nieuwe technieken willen gebruiken wel gewend aan de premium prijs.

De Samsung BD-C6900 3D Blu-ray speler zal in maart beschikbaar zijn.

Reacties (0)