Gesponsord Beeld Gesponsord door Philips TV

Focus op beeld en geluid leveren Philips twee nieuwe EISA awards op

23 augustus 2020 5 Minuten 0 Reacties
foto-1

EISA (Expert Imaging and Sound Association) huldigt elk jaar de beste en meest innovatieve producten zowel voor beeld, geluid, fotografie als mobiel. Met de EISA HOME THEATRE TV 2020-2021 award voor de 65OLED935 ziet Philips zijn doorgedreven focus op beeld- en geluidskwaliteit opnieuw beloond.

State-of-the-art beeldkwaliteit

Philips’ P5 beeldprocessor levert sinds zijn introductie in 2017 baanbrekende prestaties voor beeldkwaliteit. De 65OLED935 is uitgerust met een vierde generatie P5 met AI+. Deze nieuwe processor maakt gebruik van AI-technieken om binnen elk beeld verschillende regio’s te herkennen en vervolgens scherpte en detail binnen elke regio lokaal te optimaliseren. Zo krijgen delen met veel detail, gezichten of regio’s met complexe texturen een eigen behandeling allemaal binnen hetzelfde beeld. Een nieuwe ‘Smart Bit Enhancement’ techniek verwijdert nauwkeurig storende kleurbanden in zachte kleurgradiënten zonder detail te verwijderen.

De 65OLED935 ondersteunt alle belangrijke HDR-standaarden, inclusief Dolby Vision én HDR10+. Maar je kan zelfs met al je bronnen van HDR-beeldkwaliteit genieten. De Philips Perfect Natural Reality techniek die SDR-bronnen een HDR-look geeft werd verder sterk verbeterd. Het nieuwe algoritme detecteert en benadrukt nog beter elk lichtaccent in beeld. De beelden krijgen zo meer diepte en een natuurlijke scherpte.

Om elk risico op inbranden te vermijden is de nieuwe P5-processsor uitgerust met een geavanceerde Logodetectie-systeem. De processor verdeelt het beeld in 32400 zones en detecteert of een zone statische content zoals logo’s of game-interfaces bevat. Op die plaatsen reduceert hij dan de intensiteit van het beeld zodat inbranden optimaal vermeden wordt, zonder de algemene beeldkwaliteit aan te tasten.

Advertentie

Wie alle slimme functies in real-time aan het werk wil zien kan via het nieuwe demo-menu een echt inzicht krijgen in wat de tv analyseert en aanpast. De overzichtelijke AI-menu’s laten je bovendien toe om het beeld eenvoudig naar eigen smaak bij te sturen.

Duik in je muziek

Een samenwerking met gereputeerd luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins zorgt voor indrukwekkende audioprestaties. De 65OLED935 is uitgerust met een 3.1.2-kanaalconfiguratie in een opvallende, stijlvolle luidsprekerbalk die afgewerkt is met Kvadrat luidsprekerstof en metalen micromesh.

Het systeem gebruikt drie 19mm titanium tweeters, vier 50mm midrange drivers en een ruim bemeten subwoofer. Uitgekiende plaatsing, materiaalkeuze en constructie minimaliseren storende trillingen en garanderen een rijke en volle klank. Twee opwaarts gerichte 50mm Dolby Atmos drivers geven de klank een extra ruimtelijke dimensie.

Centraal op de luidsprekerbalk staat de ‘Tweeter-on-Top’ een iconische Bowers & Wilkins technologie. Deze opstelling minimaliseert diffractie van het geluid in de luidsprekerbehuizing en zorgt zo voor een zuiverder en krachtigere klank. De metalen behuizing van ‘Tweeter-on-Top’ is mechanisch ontkoppeld van de rest van de luidsprekerbalk om zo veel mogelijk storingen te elimineren.

Deze combinatie is een echte revolutie voor tv-geluid. Of je nu kiest voor de fijnste, audiofiele muziekervaring, of de meest meeslepende filmbeleving, de 65OLED935 levert fantastische prestaties. En om er nog meer van te genieten heeft Philips de 65OLED935 uitgerust met DTS Play-Fi, een multiroom oplossing waarmee je muziek via WiFi streamt.

Ambilight blijft een unieke Philips troef. De vierzijdige led-verlichting aan de achterzijde van de 65OLED935 volgt nauwgezet de kleuren van het beeld op het scherm. De kamer baadt zo in de sfeer van de film. De consument kan Ambilight in ruime mate configureren naar zijn eigen smaak. Ambilight kreeg ook twee nieuwe features. Activeer Ambisleep en de tv wiegt je in slaap met een aangename en rustgevende combinatie van warm licht en natuurgeluiden. Ambilight Air laat je toe om de Ambilight lichteffecten ook af te spelen op de nieuwe Philips luidsprekers (W6505 en W6205), net zoals je dat tot nu toe kon met Ambilight Hue lampen.

Innovatieve en betaalbare OLED-beeldkwaliteit

Philips sleepte naast de award voor de 65OLED935 nog een tweede award binnen. Die ging naar de 55OLED805, als “BEST BUY OLED TV 2020-2021”. Deze OLED-tv combineert meeslepende beeldkwaliteit, sterke audioprestaties, driezijdige Ambilight en een slank design met een bijzonder aantrekkelijke prijs van 1.999 euro.

De OLED805 is uitgerust met een laatste generatie OLED-paneel en Philips’ vierde generatie P5 beeldprocessor met AI. Het algoritme gebruikt AI om beelden op basis van inhoud in vijf categorieën te klasseren. De processor bewerkt vervolgens elk beeld met de optimale behandeling voor zijn categorie. Zo garandeert hij haarfijn detail, levensechte, rijke kleuren en vloeiende bewegingen, ongeacht welke bron je bekijkt. Natuurlijk ondersteunt hij alle belangrijke HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision en HDR10+.

Een krachtig 50W 2.1-audiosysteem zorgt voor mooie audioresultaten. Ondanks het slanke en verfijnde design geniet je van een rijke, diepe basweergave en kristalheldere dialogen. Het toestel ondersteunt bovendien ook Dolby Atmos en is net als zijn grote broer uitgerust met DTS Play-Fi voor multiroom-audio.

Dankzij Android TV 9 heb je toegang tot een enorm aanbod apps, waaronder alle belangrijke video- en audiostreamingdiensten. Met de geïntegreerde Google Assistant kan je de tv én compatibele Smart Home apparaten ook met je stem bedienen.

Advertentie

EISA, een wereldwijd panel van experten

Vijf hoofdredacteurs van Europese fotomagazines rijken in 1982 de eerste ‘Camera of the Year’ award uit.  Hun initiatief is het startschot voor wat in 1989 zou uitgroeien tot de EISA ‘European Imaging and Sound Association’, toen een vereniging van vijftien fotomagazines. In de jaren die volgen kent EISA een sterke groei, niet alleen in ledenaantal maar ook in vakdomeinen. Rond 2000 rijkt het awards uit voor Video, TV, Hifi, Home Theatre Audio en Mobiel. In 2018 verwelkomt EISA zijn eerste leden buiten Europa (Australië, Canada, Hong Kong, India, Japan, en de VS). De organisatie adopteert de nieuwe naam ‘Expert Imaging and Sound Association’.

Elk jaar testen de EISA leden – het zijn er ondertussen  meer dan 60 uit 29 landen wereldwijd, allen gespecialiseerde magazines – talloze producten en bekroont het de beste.

Dit artikel is in opdracht gemaakt van Philips.

Reacties (0)