Eutelsat start demokanaal voor Ultra HD-content met HEVC-codec

28 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Als je tv via de satelliet kijkt en een 4K Ultra HD tv hebt dan ben je één van de eersten die 4K-content kan ontvangen. Eutelsat, de Europese organisatie voor telecomsatellieten, maakt namelijk deze week bekend het eerste demokanaal voor Ultra HD-content op te starten. Het materiaal is in native 4K-resolutie opgenomen en wordt uitgezonden met de HEVC-codec.

4K demokanaal

Het nieuwe demokanaal kan bekeken worden door satellietgebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Om de content in 4K-resolutie te kunnen bekijken is echter wel een tv met DVB-S2 tuner en ondersteuning voor de HEVC-codec nodig. Deze codec, ook wel bekend als H.265, zorgt ervoor dat materiaal gecomprimeerd verzonden kan worden en door een compatibel tv ‘uitgepakt’ kan worden.

Het materiaal dat uitzonden wordt heeft een frequentie van 50 frames per seconde en een kleurdiepte van 10-bits. Voorlopig wordt alleen klassieke muziek uitgezonden, waaronder delen van de in de Royal Chapel in Versailles opgenomen Vespers van Monteverdi.

Netflix

Wanneer je geen tv kijkt via de satelliet dan is er nog een een andere optie om 4K-content te bekijken. Via de videostreamingdienst Netflix kan namelijk de serie House of Cards reeds in de hoge resolutie gestreamd worden. Onze ervaringen met 4K-content van Netflix lees je in de Samsung UE65HU7500 review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)