Een miljoen nieuwe Video on Demand-huishoudens in 2013

04 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
video-on-demand

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om films en series thuis On Demand te kijken, en het liefst rechtstreeks via hun kabel- of internetprovider. Dit blijkt uit de ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’ van Stichting Video on Demand die vandaag is verschenen.

In het laatste kwartaal van 2013 hebben 200.000 nieuwe huishoudens gebruik gemaakt van Video on Demand, een groei van 8 procent. Met in totaal 1 miljoen nieuwe VoD-huishoudens in 2013 komt het totaal nu 2,7 miljoen huishoudens. De tv blijft daarbij het meest populaire scherm met 93 procent van de huishouden die dit medium gebruiken. De tablet wordt door 18 procent van de huishoudens gebruikt voor Video on Demand en de computer wordt door 19 procent gebruikt.

De meeste mensen kijken naar de verschillende diensten via de kabelprovider, bijvoorbeeld een UPC of Ziggo. Ondanks de komst van nieuwe VoD-diensten, waaronder Netflix, is het kijkgedrag van Nederlanders niet wezenlijk veranderd. De Stichting Video on Demand voorziet dat deze groeitrend in 2014 flink doorzet. Nederlandse consumenten zullen in 2014 in totaal 25 procent méér aan VoD-diensten besteden, aldus de stichting. De verwachte VoD-omzet stijgt van 97 miljoen euro in 2013 naar 120 miljoen euro in 2014, zo voorspelde PwC in september 2013.

Nederlandse films voeren de Video on Demand top-lijst van 2013 aan. Zo staan Nederlandse producties zoals Verliefd op Ibiza, Alles is familie en Alleen maar nette mensen in de top-5 van meest bekeken films On Demand. Onder de internationale blockbusters scoorden Skyfall, The Hangover Part III en A Good Day to Die Hard het hoogst.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)