Duitsland test 4K Ultra HD-uitzendingen via de ether

07 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Er wordt in Europa nog nauwelijks content in 4K Ultra HD-resolutie uitgezonden maar veel bedrijven en instellingen testen momenteel de mogelijkheden voor het doorgeven van deze hoge resolutie. Zo wordt in Duitsland momenteel getest met het uitzenden van 4K Ultra HD-uitzendingen via de ether.

In Duitsland is netwerkbeheerder Media Broadcast begonnen met een 18 maanden durende test waarbij 4K Ultra HD-content via de ether verzonden wordt, gebruikmakend van de H.265 (HEVC) codec die het materiaal comprimeert. Tijdens de test wordt niet alleen gekeken naar 4K-content, ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om HD-content met deze compressie te verzenden. Voor de test wordt gebruik gemaakt van de uitzendtechniek DVB-T2, een techniek die in Nederland nog steeds niet gebruikt of getest wordt. Hier gebruiken onder meer de NPO en KPN de al wat verouderde DVB-T techniek.

Onlangs verscheen het nieuws dat men in Duitsland ook test met 4K Ultra HD-uitzendingen via het HbbTV-platform dat op steeds meer televisies ondersteund wordt. 4K-content kan zo via een video on demand-portal bekeken worden, mits de tv verbonden is met het internet. Ook wordt er al uitvoerig getest met de distributie van 4K-content via de satelliet.

Lees meer over de beste 4K Ultra HD tv’s van dit moment en alles dat je moet weten over 4K Blu-ray discs en spelers. Wil je nu al van 4K-content genieten? Lees dan onze Netflix 4K tutorial.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)