Digitale radiozenders Publieke Omroep te ontvangen via DAB+

15 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Tivoli-PAL-BT-review

Vanaf deze week zijn alle digitale radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep te ontvangen via DAB+. De commerciële radiostations gingen de NPO voor en zijn al vanaf september via DAB+ in heel Nederland te beluisteren.

Vooralsnog is de DAB+ ontvangst van NPO-zenders beperkt tot de Randstad, Brabant en Gelderland. Medio januari 2014 zullen de zenders ook in de rest van het land te ontvangen zijn. Wanneer je een oudere ontvanger hebt (voor 2007) die alleen DAB ondersteunt zijn deze zenders niet meer digitaal te luisteren. De overheid verwacht dat over circa 5 jaar 30 tot 50 procent van de Nederlanders een DAB+ radio heeft. Natuurlijk blijven zowel de publieke als de commerciële radiostations nog gewoon te beluisteren via FM.

DAB+ – wat staat voor Digital Audio Broadcasting – is de digitale variant van etherradio en zorgt onder andere voor gratis radio-ontvangst van hogere kwaliteit dan FM/AM-radio en een bredere in het aanbod van zenders. Het luisteren naar Digital Radio+ kan alleen met een daarvoor geschikte DAB+ radio. Onder meer Tivoli Audio bedient de DAB+ markt al geruime tijd, want landen als Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Noorwegen schakelden jaren geleden al over op DAB+.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)