Eerste details en prijzen 2014 plasma tv’s Samsung duiken op

19 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-logo

Samsung gaf in januari aan later dit jaar mogelijk met een aantal nieuwe plasma tv's te komen. Deze week zijn de eerste details van een middenklasse plasma tv-serie van Samsung opgedoken; de H5000-serie.

Tijdens CES 2014 was het nogal stil op het gebied van plasma. Panasonic had van te voren al aangegeven niet met nieuwe modellen te komen en Samsung bracht tot ieders verbazing geen plasma tv’s mee. Alleen LG toonde een paar nieuwe modellen die echter op papier niet bijzonder zijn.

Samsung gaf wel aan later dit jaar mogelijk met een aantal nieuwe plasma tv’s te komen, terwijl ook de modellen uit 2013 voorlopig nog te koop blijven. Deze week zijn de eerste details van een middenklasse plasma tv-serie van Samsung opgedoken; de H5000-serie.

Op de Amerikaanse website van Samsung is deze week een nieuwe plasma tv opgedoken; de PN64H5000 met een prijs van 1.399,99 dollar. Dit is een 64-inch plasma tv in de middenklasse H5000-serie, en beschikt onder meer over een Full HD-paneel, twee HDMI-poorten, een 600Hz Subfield Motion, een Ultra Clear Panel en Wide Colour Enhancer Plus. Qua design lijkt Samsung weinig aanpassingen gedaan te hebben ten opzichte van de 2013 modellen. De tv beschikt over een vierpotige standaard en een zwarte afwerking. Of dit model als de PS64H5000 ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Advertentie

Daarnaast wordt er door sommige Amerikaanse retailers gesproken over een high-end plasma tv-serie met H7000 als modelnummer. Deze tv zou qua beeldkwaliteit in de buurt komen van de F8500-serie van vorig jaar maar over minder features beschikken. Samsung zelf heeft het bestaan van dit model nog niet bevestigd.

Samsung Benelux laat ons weten dat de volledige line-up lcd en plasma tv’s voor 2014 binnenkort bekendgemaakt wordt. Zodra alle details bekend zijn plaatsen we een overzicht van zowel de plasma als lcd tv line-up in ons 2014 home cinema overzicht.

Bekijk ook de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up en Samsung’s vernieuwde Smart tv platform.

Reacties (0)