Denon lanceert AVR-X3300W, AVR-X2300W en AVR-X1300W av-receivers

12 mei 2016 3 Minuten 2 Reacties
DENON-AVR-X2300W

Denon introduceert vandaag de eerste nieuwe av-receivers in de 2016 line-up. De fabrikant komt met de AVR-X3300W, de AVR-X2300W en de AVR-X1300W in de X-serie. Deze drie nieuwe receivers komen met de nieuwste toekomstbestendige functies, een nieuwe gebruikersinterface en verder verbeterd Denon-geluid.

Denon AVR-X1300W

De AVR-X1300W is een 7.2-kanaals netwerk av-receiver, met zeven gescheiden kanalen die elk 145 watt leveren. Dit model komt standaard met ondersteuning voor Dolby Atmos en een gratis DTS:X-update staat gepland voor later in 2016. Gebruikers kunnen daarnaast kiezen tussen Dolby Surround en DTS Neural:X-upmixers (via een update) voor het creëren van 3D-geluid via traditioneel Dolby- of DTS-materiaal.

De AVR-X1300W is tevens voorzien van ingebouwde Bluetooth-ondersteuning voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Een dubbele antenne en dual-bandondersteuning zorgen in een omgeving met druk WiFi-verkeer voor een sterk netwerksignaal. Eenmaal verbonden biedt de AVR-X1300W toegang tot een onbeperkt aantal muziekbronnen en afspeelmogelijkheden, waaronder Apple AirPlay, NAS-opslag, internetradio en Spotify Connect. Audiobestanden met hoge resolutie zoals FLAC, AIFF en DSD (maar liefst tot 5,6 MHz) worden ook ondersteund. Het systeem is aan de voorzijde voorzien van een USB-poort voor aansluiting van een USB-opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen.

De Denon AVR-X1300W biedt daarnaast compatibiliteit met de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie en HDCP 2.2 op alle ingangen, nodig voor 4k Ultra HD kopieerbeveiligde content. Er zijn zes HDMI-ingangen, waarvan er één op het voorpaneel is geplaatst. De AVR ondersteunt verder full-rate 4k Ultra HD inclusief 4:4:4-Pure Color volledige resolutie subsampling passthrough, HDR (High Dynamic Range) en BT.2020.

Advertentie

Denon AVR-X2300W

De AVR-X2300W deelt dezelfde waarden en heeft dezelfde functies als zijn broertje. Het apparaat is voorzien van een eindversterker met verbeterde geluidsweergave en 150 Watt per kanaal. Daarnaast heeft het apparaat in totaal 8 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen. De geavanceerde videoprocessorcomponent kan alle HDMI-bronnen, zoals DVD’s, upscalen tot 1080p of 4k Ultra HD-resolutie. De Imaging Science Foundation voor beeldkwaliteit heeft de AVR-X2300W gecertificeerd en het apparaat is voorzien van alle geavanceerde ISFccc-bedieningselementen voor videokalibratie.

Denon AVR-X3300W

De nieuwe AVR-X3300W is met 180 Watt per kanaal de krachtigste receiver. De video-engine is opnieuw verbeterd en kan ook oude analoge bronnen converteren en transcoderen naar 4k Ultra HD 50/60 Hz-resolutie. Via de twee HDMI-uitgangen kunnen verschillende programmabronnen worden aangesloten, dus gebruikers kunnen in de ene kamer genieten van een surroundfilm, en in de andere van een apart stereoprogramma met videoweergave vanuit een andere bron. Het 7.2-kanaals pre-out-gedeelte, de RS-232-poort en de flexibele versterkingstoewijzing maken een ingewikkelde installatie op maat van multi-zonegeluid en domotica mogelijk.

Voor het regelen van alle functies is er de Denon 2016 AVR Remote App voor iOS- en Android-apparaten en de Kindle Fire. Met de Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding kan de Denon AV-receiver snel en eenvoudig worden ingesteld. Het Audyssey MultEQ XT-systeem (voor de AVR-X3300W zelfs MultEQ XT32) voor het automatisch meten van en afstemmen op de akoestiek in de kamer, stemt de geïnstalleerde luidsprekers af op de akoestiek van de desbetreffende kamer. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ verbetert de surround-weergave van het systeem bij lage volumes.

Beschikbaarheid

De AVR-X3300W is vanaf augustus verkrijgbaar; de AVR-X2300W en de AVR-X1300W komen in juni al op de markt.

Reacties (2)