De beste (Ultra HD) Blu-ray spelers van 2018 / 2019

24 december 2018 7 Minuten 6 Reacties
Oppo-UDP-203-review

In dit artikel zetten we de beste Blu-ray spelers voor 2018 en 2019 onder elkaar. Met onder meer modellen van Oppo, Panasonic en Sony.

We hebben dit jaar meer dan 90 producten uitgebreid getest, waaronder ook diverse Blu-ray spelers van de grote merken. Hoewel we steeds meer streamen geniet de fysieke disc voor velen nog de voorkeur en wil je gaan voor de beste kwaliteit en de nieuwste standaarden dan is de disc nog altijd de beste optie. Maar, welke speler kun je nu het beste kopen? In dit artikel bespreken we de beste (Ultra HD) Blu-ray spelers van 2018 / 2019, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Alles over Blu-ray spelers

De Blu-ray speler is een apparaat dat we inmiddels al jaren kennen en waar het spannende een beetje van af is, maar toch zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten voordat je er een koopt. Welke aansluitingen heb je nodig, welke discs en media wil je afspelen en wat is je verwachting qua kwaliteit? Meer hierover lees je in ons artikel over alles dat je moet weten voordat je een Blu-ray speler koopt. Sinds drie jaar zien we echter ook de volgende generatie spelers verschijnen, de Ultra HD Blu-ray spelers. Deze apparaten zijn met name interessant wanneer je al een 4K Ultra HD tv hebt of deze wilt gaan aanschaffen. Echter, de topmodellen van vandaag de dag zijn eigenlijk allemaal Ultra HD Blu-ray spelers. Meer over deze nieuwste generatie lees je in ons artikel over Ultra HD Blu-ray discs en spelers. Wil je nog meer weten over spelers, de aansluitingen en de mogelijkheden? Dan kun je terecht op onze Blu-ray speler tip-pagina.

De beste Blu-ray spelers van 2018 / 2019

Eerlijk is eerlijk; het loopt nog niet storm met Ultra HD Blu-ray. In fysieke winkels is het aanbod van Ultra HD Blu-ray discs nog vrij beperkt en ook het aantal Ultra HD Blu-ray spelers neemt niet echt toe. De fysieke disc heeft het nog altijd lastig, met name door de steeds hogere kwaliteit die streamingdiensten aanbieden. Maar, in onze optiek gaat er niks boven een schijfje met daarop de hoogste video- en audiokwaliteit dus we vandaar een overzicht van de beste Ultra HD Blu-ray spelers die je kunt kopen.

Advertentie

We hebben dit jaar heel wat spelers voorbij zien komen, en een groot aantal hiervan uitgebreid getest. Onderstaand overzicht met de beste Blu-ray spelers van 2018 is bepaald door te kijken naar onze eigen reviews, ervaringen van andere experts en lezers, de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de betreffende apparaten. In het overzicht hebben we geen speciale volgorde aangehouden.

Sony UBP-X700

De Sony UBP-X700 is een nieuwe Ultra HD Blu-ray-speler  die in de eerste plaats een licht uitgeklede versie van de UBP-X800 lijkt te zijn, maar anderzijds wel ondersteuning voor Dolby Vision biedt (de update is inmiddels binnen!). En dat voor een prijs van nog geen 190 euro.

Ten opzichte van de UBP-X800 lijk je enkel ondersteuning voor dvd-audio, HiRes audio, en Bluetooth (met LDAC) te verliezen. In ruil daarvoor krijg je Dolby Vision ondersteuning. Het lichtere chassis is niet alleen een uiterlijke aanpassing, maar maakt ook dat de speler niet meer perfect stil loopt, al mag je hem absoluut niet luidruchtig noemen.

Het is een uitstekende speler, zowel voor al je schijven als al je mediabestanden. Hij is vlot, heeft een goede interface en levert uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij SACD-ondersteuning mag je hem bijna een universele speler noemen. Kijken we dan ook nog eens naar de prijs, dan is dit een bijzonder aantrekkelijke speler, met een feature-set die voor de meeste mensen ruim zal volstaan.

Lees ook onze Sony UBP-X700 review.

Panasonic DMP-UB9004

De nieuwste high-end speler van Panasonic is een indrukwekkende verschijning die zowel voor videofielen als audiofielen heel wat te bieden heeft. Van ruime HDR-ondersteuning en remastering tot Hi-res audio en gebalanceerde stereo uitgangen. De DP-UB9004 is een echt uithangbord voor de technologische kennis van Panasonic. Maar, daar staat wel een prijskaartje van bijna 1.000 euro tegenover.

De DP-UB9004 is een top-end speler, maar hij heeft nog ruimte voor verbetering. Ten eerste levert hij niet alle belangrijke streaming services (of geen HDR content zoals momenteel voor Netflix). Daarnaast kan hij ook als (video) mediaspeler nog wat verbetering kan gebruiken. Wie deze dus als enige bron op zijn projector wenst aan te sluiten, moet voor sommige zaken nog steeds een alternatief achter de hand houden. Als audiospeler heeft hij een aantal unieke mogelijkheden maar moet je erg goed nakijken of je daar gebruik van zal maken in jouw specifieke opstelling. Dat punt wordt des te belangrijker als je ook naar de prijs kijkt.

Als schijfspeler levert hij uitzonderlijk goede prestaties, met dank aan de HCX processor, High Precision Chroma upsampling én de HDR Optimiser. Vooral die laatste is een echt pluspunt om alle kleur- en witdetail uit je HDR-beelden te behouden. Bovendien ondersteunt hij Dolby Vision en HDR10+ zodat je werkelijk een universele HDR-speler in huis haalt. De uitstekende analoge audiokwaliteit en de mogelijkheid om multikanaal DSD, FLAC en ALAC te spelen zijn unieke pluspunten aan de audiozijde, en geven hem een duidelijke audiofiele signatuur. In de juiste opstelling levert deze speler fantastisch beeld en geluid.

Lees ook onze Panasonic DMP-UB9004 review.

Sony BDP-S6700

Sony heeft ook een prima presterende Blu-ray speler voor de kleinere budgetten uitgebracht. De BDP-S6700 schaalt video en Blu-ray-films op naar 4K UHD-detail en is voorzien van een breed scala aan toepassingen voor een optimale muziek- en beeldervaring thuis. Het systeem biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Deezer, en de app SongPal Link creëert extra luistermogelijkheden in huis.

Lees meer over de Sony BDP-S6700.

Bonus: Oppo UDP-203

Eén van de beste maar ook één van de duurste Blu-ray spelers die we getest hebben is de Oppo UDP-203. Deze speler is nauwelijks meer te koop aangezien Oppo de productie gestopt heeft, maar mocht je er nog een kunnen vinden is dit wat ons betreft nog altijd een aanrader. De speler biedt ondersteuning voor Dolby Vision en garandeert een zeer goede beeldkwaliteit. Daarbij blijft Oppo het apparaat nog altijd fanatiek ondersteunen, met binnenkort zelfs een update voor HDR10+.

Als we alles bij elkaar nemen dan moeten we tot de conclusie komen dat de Oppo UDP-203 op dit moment de beste Ultra HD Blu-ray speler is, in ieder geval qua mogelijkheden en beeldkwaliteit. De speler is niet perfect want de afstandsbediening voelt wat ouderwets aan, er zijn geen streaming-apps of -technieken aan boord (voor de puristen wellicht een pluspunt) en de HDMI-input ondersteunt geen HDR, maar het belangrijkste is nog altijd de uitmuntende beeldkwaliteit.

Lees verder in de volledige Oppo UDP-203 review.

Meer informatie

Meer informatie over de aanschaf, de installatie en het gebruik van een Blu-ray speler vind je in onze home cinema informatiegids. Lees ook onze reviews door van de nieuwste Blu-ray spelers en bekijk ons overzicht met alle Ultra HD Blu-ray spelers die je nu kunt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Frans

Frans
24 december 2018 om 16:58

Ben in bezit van de oppo 203 heel tevreden over deze speler ze zijn nog wel te koop bij echte hifi zaken niet de media markt of andere winkels.
Blijft voor mij een top speler en al die ander troep er op ik zit er niet op te wachten die vindt je op je tv of media box. Netflix. Videoband. Pathé. Amazone. YouTube.
Ik hoef dat niet op zo n speler goed beeld en geluid vindt ik belangrijker dan die apps allemaal kwaliteit is toch ver te zoeken.
Voor 4 k mooiste beeld en geluid.

Inloggen
Frans

Frans
02 januari 2019 om 20:00

Oppo heeft een beta update uit gebracht voor zijn uhd spelers update naar HDR 10 plus.nog niet officieel via internet maar branden of stick gebruiken.
Ik heb hem liggen op stick maar wacht toch even op de HDR 10 plus via internet.
Anders kan ik hem als nog er op zetten. Er is nog weinig content in de code.
2 films zijn er mee uitgevoerd allebei natuur films. Hdr10 plus.

Inloggen
Maarten

Maarten
25 december 2018 om 09:42

Ik mis Pioneer met de UDP-LX500 en 800
Deze zijn hier ook getest en zijn minstens zo goed als de Panasonic. Dat ontbreken van streaming opties is onzin. Het zijn high end producten voor beeld en geluid die alle media afspelen. Streaming kun je prima via je tv doen dat hoeft dan niet ook nog in de speler te zitten.

Inloggen
Frans

Frans
25 december 2018 om 15:08

de oppo’s krijgen een HDR 10+ update, maar heb je om dit te kunnen weergeven, ook een tv nodig die HDR 10+ ondersteunt ?

Inloggen
Jos

Jos
28 december 2018 om 16:39

Beste Frans, ja je hebt een tv met dolby vision of hdr10+. Op papier is dolby vision beter nu is het afwachten wie er wint net als bij betamax vhs, hd dvd en bluray.

Inloggen
Hein

Hein
29 december 2018 om 16:57

De Panasonic DP-UB824 hoort hier ook thuis. een goede uhd speler. en in mijn ogen een betere dan de sony

Inloggen